Jurnalul.ro Sport Sporturi Jannik Sinner l-a învins pe Taylor Fritz în trei seturi şi a câştigat titlul la US Open

Jannik Sinner l-a învins pe Taylor Fritz în trei seturi şi a câştigat titlul la US Open

de Redacția Jurnalul    |   

Jannik Sinner, liderul clasamentului ATP, l-a învins duminică pe Taylor Fritz, cap de serie numărul 12, cu 6-3 6-4 7-5, în finala masculină de la US Open, obţinând al doilea său titlu de Grand Slam, după cel de la Australian Open, câştigat la începutul acestui an.

Jannik Sinner a câştigat al doilea său titlu de Grand Slam din 2024, duminică, când l-a învins pe Taylor Fritz în finala US Open, spulberând speranţele americanilor de a avea primul campion masculin la turnee majore după 21 de ani.

Sinner, în vârstă de 23 de ani, a devenit primul italian care a triumfat la New York cu o victorie 6-3, 6-4, 7-5.

După ce rivalul Carlos Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, a cucerit titlurile de la Roland Garros şi Wimbledon, ajungând astfel la patru titluri majore, cei doi şi-au consolidat poziţia de lideri ai noii ere a tenisului.

„Înseamnă foarte mult pentru că ultima perioadă a carierei mele nu a fost deloc uşoară”, a declarat Sinner. „Există echipa mea care mă susţine în fiecare zi, oamenii care îmi sunt aproape. Iubesc tenisul, mă antrenez mult pentru astfel de etape. De asemenea, îmi dau seama că există o viaţă. Aş dori să dedic acest titlu mătuşii mele, pentru că nu se simte foarte bine din punct de vedere al sănătăţii. Nu ştiu cât o mai am în viaţa mea. Este atât de frumos că încă mai pot împărtăşi momente pozitive cu ea”, a adăugat liderul clasamentului ATP.

2024 este primul an din 2002 încoace în care niciunul dintre Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic nu a câştigat un titlu de Grand Slam.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri