Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden crede că Brittney Griner ar trebui să fie eliberată imediat

Joe Biden crede că Brittney Griner ar trebui să fie eliberată imediat

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a intervenit marți în legătură cu decizia tribunalului rus de a menține condamnarea lui Brittney Griner, afirmând că președintele Joe Biden a fost clar când a spus că vedeta WNBA „ar trebui să fie eliberată imediat”.

„Suntem la curent cu știrile din Rusia, conform cărora Brittney Griner va continua să fie deținută pe nedrept în circumstanțe intolerabile, după ce a trebuit să fie supusă astăzi (marți - n.r.) unei alte proceduri judiciare false”, a declarat Sullivan, citat de CNN.

„Președintele Biden a fost foarte clar când a spus că Brittney ar trebui să fie eliberată imediat”.

Sullivan a subliniat din nou că administrația Biden lucrează pentru a-i aduce pe Griner și Paul Whelan înapoi acasă și rămâne în contact cu familiile lor, lăudând „curajul” acestora, în timp ce cei dragi lor rămân reținuți în Rusia.

Whelan, un fost pușcaș marin, este reținut în Rusia din 2018.

„În ultimele săptămâni, administrația Biden-Harris a continuat să se angajeze cu Rusia prin toate canalele disponibile și să depună toate eforturile pentru a o aduce acasă pe Brittney, precum și pentru a susține și a milita pentru alți americani reținuți în Rusia, inclusiv pentru colegul deținut pe nedrept Paul Whelan”, a declarat Sullivan. „Președintele a demonstrat că este dispus să facă eforturi extraordinare și să ia decizii dificile pentru a-i aduce acasă pe americani, așa cum Administrația sa a făcut cu succes din țări din întreaga lume”.

Washingtonul susține că Griner a fost reținută pe nedrept și s-a oferit să o schimbe cu Viktor Bout, un traficant de arme rus care execută o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite.

Moscova a sugerat, de asemenea, că este deschisă la un schimb de prizonieri.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Joe Biden
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri