Jurnalul.ro Ştiri Externe Kamala Harris i-a spus lui Netanyahu că „este timpul” să războiul din Gaza să se încheie

Kamala Harris i-a spus lui Netanyahu că „este timpul” să războiul din Gaza să se încheie

de Redacția Jurnalul    |   

Vicepreședintele american, Kamala Harris, care se așteaptă să fie candidatul democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, a purtat discuții pe care le-a numit „sincere și constructive” cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu.

Adoptând un ton mai dur decât președintele Joe Biden, Kamala Harris a declarat că și-a exprimat clar „îngrijorările serioase” cu privire la victimele din Gaza, spunându-i lui Netanyahu că modul în care Israelul se apără contează, scrie BBC.

„Este timpul ca acest război să se încheie”, a spus ea după discuțiile de la Casa Albă.

După o întâlnire de aproximativ 40 de minute cu Netanyahu, Harris a declarat că are un „angajament neclintit” față de Israel și de dreptul acestuia de a se apăra.

„Haideți să încheiem înțelegerea, astfel încât să putem obține o încetare a focului pentru a pune capăt războiului. Să aducem ostaticii acasă și să aducem ajutorul atât de necesar poporului Palestinian”, a mai spus ea.

Benjamin Netanyahu s-a întâlnit joi și cu președintele Joe Biden.

Netanyahu a declarat că îl cunoaște pe Biden de 40 de ani și că președintele a cunoscut fiecare premier israelian din ultima jumătate de secol.

Netanyahu a mai spus că așteaptă să lucreze cu Biden „la marile probleme care ne așteaptă” în următoarele câteva luni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Kamala Harris Benjamin Netanyahu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri