Jurnalul.ro Ştiri Externe Kenya aplică cea mai dură lege împotriva producţiei, comercializării şi folosirii de pungi de plastic

Kenya aplică cea mai dură lege împotriva producţiei, comercializării şi folosirii de pungi de plastic

Producerea, comerţul sau chiar utilizarea de pungi de plastic în Kenya va fi pedepsită cu până la patru ani de închisoare sau cu o amendă de 40,000 de dolari, începând de luni. Aceasta este cea mai dură lege menită să reducă poluarea, scrie The Guardian.

Naţiunea din estul Africii s-a alăturat celor peste 40 de ţări care au interzis, parţial interzis sau au taxat pungile de plastic de unică folosinţă. Mare parte dintre pungi ajung în ocean, chinuind ţestoase, sufocând păsări marine sau umplând stomacul delfinilor şi balenelor cu deşeuri până când ajung să moară de foame.

“Dacă o să continuăm aşa, până în 2050, o să avem mai mult plastic decât peşte în ocean”, a spus un expert în gunoiul marin, angajat în programul ONU din Kenya, Habib El-Habr. Pungile de plastic, despre care El-Habr a spus că durează între 500 şi 1,000 de ani pentru a se degrada, ajung, de asemenea, în alimentele consumate de om, prin peşte şi alte animale. În abatoarele din Nairobi, unele vaci destinate consumului uman au avut 20 de pungi eliminate din stomacuri.

Legea din Kenya permite poliţiei să meargă după oricine are o pungă de plastic. Cu toate acestea, ministrul mediului din Kenya, Judy Wakhungu, a spus că legea va fi pusă în aplicare începând cu producătorii şi furnizorii de astfel de produse.

Pentru ca legea să fie aprobată, aceasta a avut trei încercări de a trece în decursul a 10 ani.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri