Jurnalul.ro Ştiri Externe Kiev: Sute de persoane participă la funeraliile unui activist ucrainean de 24 de ani, ucis de ruși

Kiev: Sute de persoane participă la funeraliile unui activist ucrainean de 24 de ani, ucis de ruși

 Sute de persoane participă, sâmbătă, la Kiev la funeraliile activistului ucrainean de 24 de ani, ucis de ruși la Izium.

Roman Ratushnyi a fost omorât pe 9 iunie în jurul orașului Izium din estul Ucrainei, în timp ce participa la luptele împotriva trupelor rusești.

Tânărul, în vârstă de 24 de ani, a fost un protestatar adolescent în timpul lunilor de demonstrații care l-au răsturnat de la putere pe liderul pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în 2014.

De asemenea, era cunoscut ca un militant pentru protecția mediului din Kiev, care a condus o campanie pentru a proteja un parc.

Astăzi, sute de persoane în doliu s-au adunat în centrul Kievului pentru a-i aduce un omagiu lui Ratushnyi, iar unii au fost auziți strigând: „Eroii nu mor niciodată!"

Din piață, participanții au plecat într-o lungă coloană tăcută în spatele sicriului până în Piața Independenței.

Această piață vastă din centrul Kievului poartă numele simbolic al celor trei luni de proteste care l-au răsturnat Ianukovici în 2014 și au contribuit la alimentarea trezirii patriotice a ucrainenilor născuți după obținerea independenței în 1991.

Subiecte în articol: kiev funeralii activist roman ratushnyi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri