Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim amenință SUA și Coreea de Sud cu un răspuns militar „zdrobitor”

Kim amenință SUA și Coreea de Sud cu un răspuns militar „zdrobitor”

Coreea de Nord a avertizat, astăzi, cu un răspuns militar „susţinut, ferm şi zdrobitor” la exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, informează agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Noul avertisment a fost făcut pe fondul unui număr record de lansări de rachete nord-coreene în ultimele zile, ca răspuns la exerciţiile „Vigilant Storm”, cele mai ample manevre aeriene comune efectuate până acum de către Seul şi Washington.

Într-un comunicat, statul-major general al armatei nord-coreene a precizat că Phenianul „va continua să răspundă tuturor exerciţiilor de război anti-RPDC ale inamicului, cu măsuri militare practice susţinute, hotărâte şi zdrobitoare”.

Recentele teste cu rachete balistice ale Coreei de Nord constitue un „răspuns clar” la exerciţiile comune SUA-Coreea de Sud, se mai arată în comunicat.

Sute de avioane de război americane şi sud-coreene - inclusiv puternicele bombardiere grele B-1B - au luat parte la exerciţiile „Vigilant Storm”, derulate în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. A fost pentru prima dată din decembrie 2017 când B-1B s-au aflat în peninsula coreeană.

Subiecte în articol: coreea de nord Kim Jong-un
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri