Jurnalul.ro Ştiri Locale La vânătoare de comori ascunse, prin Cotroceni

La vânătoare de comori ascunse, prin Cotroceni

de L. Budin    |   

Ce poate fi mai plăcut decât să te plimbi, la sfârşit de septembrie, prin Cotroceni, să admiri arhitectura caselor, să intri în curţile oamenilor şi să răsfoieşti cărţi sau să târguieşti lucruşoare diverse, scoase la vânzare? Bazar de Cotroceni, susţinut de comunitatea locală, este un eveniment de tip uşi deschise – prilej de socializare şi de descoperire a cartierului.

 

Cobori scările Parcului Romniceanu, faci rost de harta pe care sunt marcate străzile unde sunt curţi deschise şi începi să le iei la rând. Ici se vând porţelanuri găsite prin pod, colo tablouri, prăjiturele şi dulceaţă de ardei iute sau limonadă preparată de copii. Vizitatorii merg la pas, admiră, caută prin cufere, negociază, fotografiază. Unii şi-au adus copiii şi animăluţele de companie, alţii străbat aleile pe bicicletă sau pe trotinetă.

 

Discounturi şi sosuri iuţi

A treia ediţie a Bazarului s-a ţinut weekendul trecut: timp de două zile, vizitatorii şi membrii comunităţii s-au putut bucura nu numai de lucruşoarele vândute prin curţi, ci şi de ofertele diferitelor businessuri din cartier: de la discounturi de haine şi încălţăminte pentru copii la cocktailuri tropicale, muştaruri artizanale şi sosuri iuţi, premiate internaţional. O croitorie şi-a aşteptat muşteriii, pentru costume de comandă, iar câţiva artişti şi-au deschis un mic centru pe Staicovici 41, cu articole din pielărie, jucării şi bijuterii handmade.

 

Activităţi în aer liber

Doritorii au putut face tururi ghidate sau admira proiecţii de imagini pe clădiri. Pe Louis Pasteur 54, artistul Eduard Balaş a realizat o pictură murală. Au fost scoase, spre târguială, cartoline, desene şi obiecte inspirate de zonă şi s-a organizat o „Leapşa cu scrisori”, cotrocenarii fiind invitaţi să scrie mici anecdote sau amintiri din cartier. Pe străzile cu nume de medici, au fost ascunse ilustraţii ale personajelor care au dat denumirea locului respectiv.

Şi, pentru că evenimentul a plăcut atât de mult, organizatorii se gândesc să-l reia, de-acum înainte, de două ori pe an: şi primăvara, şi toamna.

 

„Lumea s-a săturat de bâlciuri centralizate, vrea să se plimbe prin locuri mai puţin aglomerate şi să profite de atmosfera relaxată”.

Dinu Drog, asociaţia Încotroceni

 

Evenimentul face parte din Romanian Design Week 2020.

 

35 de curți deschise şi 40 de businessuri de cartier s-au aflat pe harta evenimentului.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri