Jurnalul.ro Ştiri Observator Administratorul firmei care lucra la Odorheiu Secuiesc, reținut în cazul tragediei care a ucis un adolescent. Laszlo Szilveszter Sandor este acuzat de ucidere din culpă

Administratorul firmei care lucra la Odorheiu Secuiesc, reținut în cazul tragediei care a ucis un adolescent. Laszlo Szilveszter Sandor este acuzat de ucidere din culpă

de Redacția Jurnalul    |   

Anchetatorii au făcut prima reținere după cazul dramatic de la liceul din Odorheiu Secuiesc, acolo unde un elev a murit și alți trei au fost răniți după ce peretele internatului s-a prăbușit.

Administratorul firmei care executa lucrări la fundația internatului unui liceu din municipiul Odorheiu Secuiesc a fost reținut marți seara pentru 24 de ore. El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„La data de 19 decembrie 2023, în urma audierii mai multor persoane, față de administratorul firmei ce executa lucrări la fundația internatului unui liceu din municipiul Odorheiu Secuiesc, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore”, anunță IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

O victimă decedată, una cu traumatisme severe, intubată, și alte două victime conștiente, cu diverse traumatisme, au fost înregistrate luni după-amiaza, în urma prăbușirii unui perete la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita.

În urma tragicului incident din Odorheiu Secuiesc, în care un perete al internatului unui liceu s-a prăbușit, costând viața unui elev de 17 ani, patronul firmei de construcții responsabile de săpăturile din fața clădirii face primele declarații șocante. Laszlo Sandor a afirmat cu nonșalanță că nu știa că lucrările puneau în pericol clădirea și că muncitorii săi se grăbeau să termine lucrările la timp.

„Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat", a declarat Laszlo Sandor, punând în evidență lipsa pregătirii și a informațiilor cruciale în desfășurarea lucrărilor.

El a precizat că săpăturile s-au făcut cu excavatorul şi că în doar câteva secunde zidul s-a prăbuşit, fără a se simţi vibraţii ale clădirii după ce excavatorul a început să sape.

”Colegul numai a văzut că de sus cade nişte tencuială. Apoi s-a văzut că vine tot afară. Au fost trei, maxim cinci secunde (până când zidul s-a prăbuşit – n.r.)”, a explicat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: Laszlo Szilveszter Sandor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri