Jurnalul.ro Ştiri Externe Legiunea Străină Franceză, mobilizată pentru Olimpiada de la Paris

Legiunea Străină Franceză, mobilizată pentru Olimpiada de la Paris

de Redacția Jurnalul    |   

Legiunea Străină Franceză, renumita unitate militară de elită, se va ocupa în vara aceasta de menținerea ordinii în Paris. Aceasta va colabora cu poliția și cu armata pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice, alăturându-se unei forțe de peste 20.000 de oameni pentru protecția Parisului.

Cei mai buni soldați ai Legiunii Străine Franceze se vor afla la Paris în timpul Jocurilor Olimpice din această vară, o schimbare față de misiunile lor tradiționale.

Membrii faimoasei unități de luptă străine, singura care permite soldaților care nu sunt francezi să se înroleze, se adună la o bază militară din sudul Franței, la sute de kilometri de străzile pline de cafenele ale Parisului, unde vor fi desfășurați în câteva săptămâni. Ei vor trebui să își schimbe complet rutina, așa că se pregătesc special pentru această misiune, așa cum relatează insidethegames.

În curând se vor alătura celor 20.000 de soldați care vor încerca să protejeze Parisul, iar între timp simulează situații asemănătoare cu cele pe care le-ar putea întâlni.

În timpul evenimentului, în miile de cafenele care mărginesc străzile capitalei franceze, ei vor căuta „obiecte suspecte" cu ajutorul câinilor și al dronelor.

Legiunea Străină, un corp de aproximativ 10.000 de soldați fondat în urmă cu aproape 195 de ani, le cere soldaților să își schimbe numele la înrolare și le permite să solicite cetățenia franceză după mai mulți ani de serviciu, sau mai devreme dacă s-au distins în luptă în locuri precum Niger, unde au luptat împotriva unei insurgențe islamiste.

În Legiunea Străină lucrează cot la cot 30 de naționalități diferite. Acestea vor trebui să facă parte din echipele de poliție și de securitate privată. Experiența multiculturală care îi așteaptă este imensă.

În timpul ceremoniei de deschidere, unul dintre momentele de maximă îngrijorare pentru organizatori, poliție și soldați, numărul spectatorilor a fost redus semnificativ. Acest lucru s-a datorat faptului că s-a considerat că este imposibil de controlat și securizat mulțimea. Aceasta a fost redusă de la 600.000 la aproximativ 300.000 de persoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri