Jurnalul.ro Ştiri Externe Lider al teroriștilor din Stat Islamic, ucis de SUA

Lider al teroriștilor din Stat Islamic, ucis de SUA

de Redacția Jurnalul    |   

Un lider al grupării Stat Islamic, identificat drept Bilal al-Sudani, şi "aproximativ zece persoane" care aveau legături cu organizaţia teroristă au fost ucise într-un raid american în Somalia, a anunţat administrația Biden, informează AFP.

"Al-Sudani era responsabil cu încurajarea prezenţei în creştere a grupării Stat Islamic în Africa şi cu finanţarea operaţiunilor sale în întreaga lume, inclusiv în Afganistan", a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, Lloyd Austin.
Această operaţiune, pregătită de "câteva luni", nu a provocat victime în rândul populaţiei civile şi nici în rândul armatei americane, a declarat un înalt oficial de la Casa Albă în timpul unui interviu acordat jurnaliştilor.

Acesta a spus că raidul a fost precedat de "repetiţii ample" ale forţelor americane, în locuri "construite special" pentru a imita terenul pe care a avut loc, o peşteră aflată în munţii din nordul Somaliei."Am fost pregătiţi să îl capturăm pe al-Sudani", a spus acesta.

"Preşedintele Joe Biden a spus foarte clar că suntem hotărâţi să găsim şi să eliminăm toate ameninţările teroriste la adresa Statelor Unite şi a poporului american oriunde s-ar afla, chiar şi în cele mai îndepărtate locuri", a susţinut un alt oficial de la Casa Albă.

Potrivit Reuters, operaţiunea a fost aprobată de preşedintele Joe Biden la începutul acestei săptămâni şi a fost dusă la îndeplinire în ultimele 24 de ore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: lider stat islamic ucis de sua
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri