Jurnalul.ro Ştiri Externe Lideri din întreaga lume condamnă incidentul armat de la mitingul lui Donald Trump

Lideri din întreaga lume condamnă incidentul armat de la mitingul lui Donald Trump

de Redacția Jurnalul    |   

Numeroși lideri mondiali au condamnat incidentul armat de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania, în care fostul președinte a fost împușcat în urechea dreaptă.

Liderii din mai multe națiuni și organizații internaționale s-au declarat șocați de incident, au denunțat violența politică și i-au urat lui Donald Trump o recuperare rapidă.

Un purtător de cuvânt al secretarului general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat împușcătura pe care a numit-o „un act de violență politică”, potrivit Reuters. Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a spus și el că „trebuie să fim fermi împotriva oricărei forme de violență care provoacă democrația”.

Prim-ministrul britanic Kier Starmer a transmis că a fost „îngrozit de scenele șocante” de la miting. „Violența politică sub orice formă nu are loc în societățile noastre și gândurile mele sunt la toate victimele acestui atac”, a spus Starmer.

Prim-ministrul australian Anthony Albanese și premierul canadian Justin Trudeau au comunicat și ei mesaje asemănătoare. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că împușcătura l-a șocat. Premierul ungar Viktor Orban, care s-a întâlnit cu Trump săptămâna aceasta în timpul unei vizite în SUA, a spus că s-a rugat pentru fostul președinte „în aceste ore negre”.

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că incidentul este inacceptabil, iar prim-ministrul indian Narendra Modi l-a numit pe Trump prieten și i-a urat însănătoșire grabnică.
Două persoane au murit în incidentul în care s-au tras focuri de armă spre fostul preşedinte Donald Trump. Una dintre persoane este trăgătorul şi alta este o persoană din public. Trump a fost rănit la ureche, dar americanii anunță că el a părărit spitalul după ce a primit îngrijiri medicale.

Împuşcăturile de la mitingul lui Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat. ABC News raportează că persoana care a deschis focul asupra lui Donald Trump era pe un acoperiş şi a folosit o puşcă de tip AR.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri