Jurnalul.ro Ştiri Educatie Limbi Străine, cea mai căutată facultate de către candidaţi

Limbi Străine, cea mai căutată facultate de către candidaţi

"Limbi Moderne Aplicate", de la Facultatea de Limbi Străine, este cea mai căutată specializare de către tinerii care vor să urmeze studii superioare, cu mai bine de 70 de candidaţi pe un loc, în timp ce posturile la Teologie sunt cele mai puţin dorite, cu un singur candidat pe loc, potrivit datelor centralizate de cea mai mare unitate de învăţământ superior din ţara noastră, Universitatea Bucureşti. Concurenţă mare este şi la Administraţie şi Afaceri, cu aproape 8 candidaţi pe loc.

 

Aproximativ 21.000 de candidaţi s-au înscris la prima sesiune de admitere pentru Universitatea Bucureşti, cea mai mare unitate de învăţământ superior din ţară, media pentru locurile finanţate de bugetul de stat fiind de 4,6 candidaţi pe un loc, potrivit datelor centralizate ieri de instituţie. Cea mai mare concurenţă este, anul acesta, la Facultatea de Limbi Străine, unde este întâlnită o medie de 7,9 candidaţi pe loc. Aici, cea mai căutată specializare este "Limbi Moderne Aplicate", unde sunt 71,7 candidaţi pe un loc. La mare căutare sunt Limba şi Literatura Portugheză - 24,4 candidaţi pe loc, Limba şi Literatura Italiană - 22,6 candidaţi pe loc, Limba şi Literatura Rusă - 16,6 candidaţi pe loc şi Studii Americane cu 11,9 candidaţi pe loc. La Facultatea de Administraţie şi Afaceri sunt 7,5 candidaţi pe loc, cele mai căutate specializări fiind: Administrarea Afacerilor (10,1 candidaţi pe loc), Marketing (7,3 candidaţi pe loc) şi Business Administration (7,2 candidaţi pe loc). Alte facultăţi căutate sunt cea de Geografie, cu 6,9 candidaţi pe loc, Facultatea de Matematică şi Informatică cu 7,2 candidaţi pe loc şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, cu 6,5 candidaţi pe loc. Facultăţile cu mai puţină căutare sunt cea de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul", cea de Teologie Baptistă şi cea de Teologie Romano-Catolică - unde găsim un singur candidat pe loc. Nici Facultatea de Ştiinţe Politice nu este la mare căutare, în această sesiune de înscrieri, având aici o mede de 2,2 candidaţi pentru un loc - cei mai mulţi vizând specializarea în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba engleză (3,5 candidaţi pe loc) şi Studii de Securitate (3 candidaţi pe loc). O altă facultate mai puţin căutată este cea de Litere, unde s-au înscris 2,7 candidaţi pe un loc, cei mai mulţi vizând specializarea Limba şi Literatura Română - Limba şi Literatura Modernă, cu 4 candidaţi pe loc. De asemenea, există puţină concurenţă şi la Facultatea de Chimie, cu 2,6 candidaţi pe loc, cele mai căutate specializări fiind Chimie medicală (7,1 candidaţi pe loc) şi Chimie farmaceutică (3,3 candidaţi pe loc).

 

 Fiecare facultate a decis asupra propriei modalităţi de admitere la studii universitare de licenţă, acestea putând fi examen, media de la bacalaureat, media de la bacalaureat şi eseu motivaţional sau formulă mixtă.

 

A doua sesiune de admitere la Universitatea Bucureşti are loc în perioada 1-20 septembrie

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri