Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE condamnă atacul rușilor asupra unei nave care transporta cereale în Marea Neagră

MAE condamnă atacul rușilor asupra unei nave care transporta cereale în Marea Neagră

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul forțelor armate ruse împotriva unei nave comerciale, care transporta cereale în Marea Neagră. Atacul a avut loc joi. Nava nu s-a scufundat.

Potrivit MAE, acest eveniment reprezintă o escaladare fără precedent a acțiunilor Federației Ruse în cadrul războiului ilegal și nejustificat pe care aceasta l-a lansat împotriva Ucrainei.

Atacarea deliberată a unei nave comerciale reprezintă o încălcare gravă a normelor dreptului internațional umanitar care reglementează purtarea războiului pe mare, mai transmite MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm Federației Ruse să înceteze orice atac asupra unor nave comerciale și să respecte libertatea de navigație de care beneficiază statele în Marea Neagră.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă încălcarea de către Federația Rusă a Cartei Națiunilor Unite prin bombardarea sistematică și iresponsabilă a infrastructurii ucrainene și a navelor care transportă grâne. Acțiunile Federației Ruse amenință securitatea alimentară globală, precizează MAE.

Potrivit ucrainenilor, o navă civilă care transportă grâu din Ucraina către Egipt, a fost lovită joi de o rachetă lansată de ruși. Nu au fost victime în urma atacului.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri