Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe ţări nu au lansat campanii de vaccinare împotriva COVID-19. Care sunt acestea şi ce poziţie a luat OMS

Mai multe ţări nu au lansat campanii de vaccinare împotriva COVID-19. Care sunt acestea şi ce poziţie a luat OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anuntat ca va oferi sprijin ultimelor cinci ţări din lume care nu au lansat deocamdată pe teritoriile lor campanii naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, în contextul în care omenirea a depăşit marţi pragul de 3 miliarde de doze de vaccinuri administrate la nivel global.

Vaccinarea anti-COVID-19 nu a început încă în Burundi, Eritreea, Haiti, Coreea de Nord şi Tanzania.

„OMS continuă să sprijine aceste ţări în ceea ce priveşte luarea deciziei legate de începerea vaccinărilorşi lansarea de campanii de vaccinare”, a declarat un purtător de cuvânt, citat de asiatimes.com.

„Ne confruntăm cu o pandemie cu două viteze, alimentată de inegalitate”, a declarat marţi directorul general al OMS. Dispozitivul COVAX, ce vizează garantarea accesului ţărilor sărace la aceste vaccinuri, a furnizat până în prezent 89 de milioane de doze de vaccinuri în 133 de ţări şi teritorii participante.

Însă aprovizionarea acestui dispozitiv aproape a încetat în această lună, potrivit OMS, care este unul dintre coordonatorii programului COVAX. „Omenirea este pe cale să eşueze”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri