Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Majoritatea companiilor autohtone sunt mulțumite de stocarea informațiilor în Cloud

Majoritatea companiilor autohtone sunt mulțumite de stocarea informațiilor în Cloud

89% dintre companiile autohtone sunt mulţumite de utilitatea soluţiilor software în cloud și peste 60% dintre societățile cu activități în Europa de Sud-Est vor să investească în astfel de aplicaţii, arată un studiu SoftOne Group.

Posibilitatea de a accesa informaţiile de business de la distanţă este principalul beneficiu oferit de soluţiile Cloud pentru nouă din zece companii, iar 77% spun că aplicaţia Soft1 Cloud ERP le-a facilitat desfăşurarea fără întrerupere a operaţiunilor în timpul pandemiei.

Astfel, 70% dintre companiile care au utilizat anterior soluţiile On-Premise pe servere proprii sunt mulțumite de decizia de a migra către Cloud. Motivele pentru care au ales această soluţie sunt posibilitatea de a accesa informaţiile de business de la distanţă 89%, upgrade-uri automate 88% şi nivelul ridicat de securitate oferit 82%.\

Totodată, 70% spun că au ales soluţiile Cloud pentru a reduce costurile IT.

De asemenea, 60% dintre companiile din Europa de Sud-Est vor să investească în viitor în soluţii Cloud, mai ale în aplicaţiile de mobilitate şi facturare electronică.

Studiul a fost realizat la  6.000 de companii din România, Grecia, Cipru şi Bulgaria, clienţi Cloud din Europa de Sud-Est.
 

Subiecte în articol: cloud
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri