Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Mâncatul devreme, un obicei bun pentru inimă

Mâncatul devreme, un obicei bun pentru inimă

de Redacția Jurnalul    |   

Oamenii de ştiinţă au descoperit că mâncatul devreme, atât dimineaţa, cât şi seara, este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Studiul, publicat în revista Nature Communications, a analizat datele a peste 103.000 de persoane din Franţa.

Cercetătorii au constatat că persoanele care mâncau micul dejun mai devreme, la ora 8:00, aveau un risc cu 6% mai mic de probleme cardiovasculare decât cele care mâncau la ora 9:00, transmite Longevity MAGAZINE

De asemenea, persoanele care luau cina mai devreme, la ora 20:00, aveau un risc cu 28% mai mic de accidente vasculare cerebrale decât cele care mâncau la ora 21:00, în special în cazul femeilor.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că mâncatul devreme ajută la reglarea ritmurilor circadiene, care sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară.

Studiu nu este definitiv, dar este un indiciu că mâncatul devreme ar putea fi o modalitate de a reduce riscul de boli cardiovasculare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: mancare sanatate inima
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri