Jurnalul.ro Ştiri Politică Boloș: Rotativa guvernamentală ar trebui făcută după depunerea cererii de plată PNRR

Boloș: Rotativa guvernamentală ar trebui făcută după depunerea cererii de plată PNRR

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, susține că rotativa guvernamentală ar trebui făcută după depunerea cererii de plată nr.3 din cadrul PNRR.

Ministrul Boloș a spus că actualii miniștri și specialiști din ministere au experiență din procedurile anterioare. De aceea, schimbările administrative provocate de rotativă ar trebuie să fie făcute după depunerea cererii.

„Cei care vin au nevoie de o perioadă de timp pentru a se obișnui cu problemele... termenele nu ne iartă, este necruțător... și următoarele termene de plată pot fi decalate... este regula consecutivității”, a explica ministrul Investițiilor.

Boloș a mai spus că dacă solicitarea de plată va fi depusă la toamnă, plățile ar putea întârzia și România riscă să nu mai primească în acest an suma prevăzută pentru 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a stabilit că luna iunie este termenul limită pentru depunerea cererii de plată nr.3. În ceea ce privește rotativa guvernamentală, coaliția a stabilit că funcţia de premier ar trebui să fie preluată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, la finalul lunii mai. Data despre care s-a vorbit în public a fost 25 mai.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri