Jurnalul.ro Ştiri Observator Extensia metroului către Aeroportul Otopeni, tot mai aproape

Extensia metroului către Aeroportul Otopeni, tot mai aproape

de Redacția Jurnalul    |   

Lucrările la extensia liniei de metrou către Aeroportul Otopeni avansează.Asocierea care a câștigat licitația lucrează la proiect, după ce Metrorex a obținut autorizația de construire pentru Lotul 1.2.

Metrorex anunță obținerea autorizației de construire pentru Lotul 1.2 al Magistralei 6 de metrou, marcând un pas semnificativ în avansarea Proiectului „Magistrala 6. 1 Mai – Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni”.

Acest segment, denumit Secțiunea Nord, va lega capitala României de principala poartă aeriană, Aeroportul Internațional Henri Coandă, asigurând astfel o conexiune vitală în cadrul rețelei de transport european (TEN-T).

Lucrarea este realizată de Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA, în baza contractului de proiectare și execuție lucrări de structură de rezistență semnat cu Metrorex S.A. pentru acest lot, care include un traseu de 7,6 km între Stațiile Tokyo și Aeroport Otopeni.

Asocierea elaborează proiectul tehnic de execuție necesar pentru emiterea ordinului de începere a execuției lucrărilor.

Segmentul de nord, Lotul 1.2, se întinde pe o distanță de 7,6 kilometri incluzând stațiile Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroport Otopeni.

Acest traseu va include, de asemenea, șase segmente de interstații: Tokyo - Washington, Washington - Paris, Paris - Bruxelles, Bruxelles - Otopeni, Otopeni – Ion I.C. Brătianu, și Ion I.C. Brătianu – Aeroport Otopeni.

Conexiunea se adresează tuturor locuitorilor Capitalei, oamenilor de afaceri, navetiștilor, turiștilor și va asigura îmbunătățirea oportunităților privind activitatea și călătoriile, mediul și calitatea vieții.

Noua linie de metrou va deservi o zonă cu un potențial ridicat de cerere pentru transport rapid, sigur și eficient. De asemenea, siguranța în trafic se va îmbunătăți semnificativ.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: metrou otopeni extensie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri