Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ouă cu legume la tigaie

Ouă cu legume la tigaie

de Redacția Jurnalul    |   

Rețeta de ouă cu legume la tigaie este dovada cea mai bună că pentru a mânca foarte bine și gustos nu avem nevoie de ingrediente și ustensile de bucătărie scumpe.

Acest preparat din tigaie este foarte ușor de făcut și este plin de aromă. În plus, ingredientele sunt atât de simple și ieftine. Să trecem la treabă!

INGREDIENTE

  • 2 cartofi

  • 1 dovlecel/zucchini

  • 1 vânătă mică

  • 1 ceapă potrivită

  • 1 ardei gras roșu mic (opțional)

  • 4 ouă

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Legumele se spală, se curăță de coajă și se taie în cuburi potrivit de mici. Ceapa și ardeiul se taie mărunt.
  • Încingeți 3-4 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare (dacă aveți din fontă, cu atât mai bine), la foc mediu spre mare. Adăugați cartofii și nu-i atingeți câteva minute.
  • După 3-5 minute, asezonați generos cartofii și îi întoarceți, să se frigă pe toate părțile.
  • Adăugați ceapa și țineți pe foc aproximativ 5-8 minute. Mai puneți o lingură de ulei, apoi restul legumelor. Asezonați din nou după gust.
  • Tătiți legumele și cartofii până se înmoaie, asigurându-vă că amestecați la fiecare câteva minute. După ce cartofii s-au pătruns, spargeți deasupra ouăle și puneți un praf de sare. Acoperiți și continuați să gătiți până când gălbenușurile ajung la consistența dorită.

SFATURI

  • Credem că niște bacon sau felii de cârnați s-ar potrivi foarte bine în rețeta de ouă cu legume la tigaie. Vom încerca negreșit!

 

Subiecte în articol: ouă legume tigaie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri