Acest preparat din tigaie este foarte ușor de făcut și este plin de aromă. În plus, ingredientele sunt atât de simple și ieftine. Să trecem la treabă!
INGREDIENTE
-
2 cartofi
-
1 dovlecel/zucchini
-
1 vânătă mică
-
1 ceapă potrivită
-
1 ardei gras roșu mic (opțional)
-
4 ouă
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Legumele se spală, se curăță de coajă și se taie în cuburi potrivit de mici. Ceapa și ardeiul se taie mărunt.
- Încingeți 3-4 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare (dacă aveți din fontă, cu atât mai bine), la foc mediu spre mare. Adăugați cartofii și nu-i atingeți câteva minute.
- După 3-5 minute, asezonați generos cartofii și îi întoarceți, să se frigă pe toate părțile.
- Adăugați ceapa și țineți pe foc aproximativ 5-8 minute. Mai puneți o lingură de ulei, apoi restul legumelor. Asezonați din nou după gust.
- Tătiți legumele și cartofii până se înmoaie, asigurându-vă că amestecați la fiecare câteva minute. După ce cartofii s-au pătruns, spargeți deasupra ouăle și puneți un praf de sare. Acoperiți și continuați să gătiți până când gălbenușurile ajung la consistența dorită.
SFATURI
- Credem că niște bacon sau felii de cârnați s-ar potrivi foarte bine în rețeta de ouă cu legume la tigaie. Vom încerca negreșit!