Jurnalul.ro Ştiri Externe Un militar american a recunoscut că a vândut secrete militare Chinei

Un militar american a recunoscut că a vândut secrete militare Chinei

de Redacția Jurnalulâ    |   

Un militar american a recunoscut că a vândut secrete militare Chinei. El a pledat vinovat pentru toate acuzațiile formulate împotriva lui. Potrivit unor înregistrări, militarul a spus că își dorește să fie Jason Bourne.

Sergentul Korbein Schultz a fost arestat în martie, după ce o investigație a FBI și a armatei americane a stabilit că a fost plătit cu 42.000 de dolari în schimbul a zeci de informații din domeniul securității. Analistul armatei a început să vândă secretele militare în iunie 2022, au spus oficialii, potrivit BBC. El deținea o autorizație de securitate pentru a accesa informații secrete și a conspirat cu o persoană care locuiește în Hong Kong.

Schultz a strâns date despre apărarea antirachetă, sistemele mobile de artilerie, avioanele de luptă, tacticile militare și strategia de apărare a armatei americane pentru Taiwan, potrivit înregistrărilor instanței.

Procurorii au adunat la dosar mai multe mesaje pe care americanul le-a trimis legăturii sale din Hong Kong. Printre altele, sergentul Schultz a spus că „și-ar dori să fie Jason Bourne” referindu-se la personajul fictiv din filmul cu spioni. După ce i s-au promis mai mulți bani, el a trimis un alt mesaj: „Sper! Trebuie să-mi iau celălalt BMW!".

Schultz a pledat vinovat pentru toate acuzațiile formulate împotriva lui, inclusiv conspirație pentru obținerea și dezvăluirea informațiilor legate de apărarea națională și luarea de mită. Condamnarea sa va fi anunțată în luna ianuarie.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri