Procesul de selecţie vizează şapte posturi de membri ai Consiliului de Supraveghere şi trei membri ai Directoratului (conducerea executivă), respectiv un preşedinte și doi vicepreşedinţi.
În cadrul Consilului de Supraveghere, un membru poate fi din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, iar cel puţin un membru trebuie să deţină competenţe în domeniul contabilităţii şi auditului statutar, dovedite prin documente de calificare.
Mandatul primilor membri ai organelor statuare nu poate depăşi 2 ani, aceştia neputând fi realeşi. Majoritatea membrilor Consiliului de supraveghere trebuie să fie independenţi.
După aproape un deceniu de discuţii, proiectul de înfiinţare a unei Bănci de Dezvoltare a fost aprobat de autorităţi şi a primit în acest an şi acordul Comisiei Europene. Concret, Comisia Europeană (CE) a aprobat, în temeiul normelor Uniunii Europene (UE) privind ajutoarele de stat, măsura adoptată de România în valoare de 1,6 mld. euro pentru înfiinţarea Băncii Române de Investiţii şi Dezvoltare.
Banca va facilita finanţarea IMM-urilor, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de instrastructură viabile şi atragerea de capital privat de investiţii.
În prezent, statul controlează prin Ministerul Finanţelor alte două bănci comerciale, CEC Bank şi EximBank.
(sursa: Mediafax)