Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova NEAGĂ otrăvirea oligarhului rus Roman Abramovici

Moscova NEAGĂ otrăvirea oligarhului rus Roman Abramovici

Kremlinul dezminte știrile potrivit cărora oligarhul rus Roman Abramovici ar fi fost otrăvit și spune că este vorba despre un "război informaţional" împotriva Rusiei, scrie Reuters.

"Abramovici joacă un rol pentru stabilirea unor contacte între părţile rusă şi ucraineană dar nu face parte din delegația rusă la negocieri", a explicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin. 

După precedentele discuții, care s-au desfășurat la Ankara, Roman Abramovici și doi negociatori ucraineni ar fi manifestat simptome de otrăvire, potrivit Wall Street Journal. Prin urmare, membrii delegației de la Kiev nu vor bea și nu vor mânca la convorbirile de astăzi. 

Simptomele acestora ar fi fost ochii roșii, lăcrimare continuă și dureroasă, exfolierea pielii pe față și pe mâini. Însă Volodimir Zelenski, care s-a întâlnit cu Abramovici nu a fost afectat. Totodată, experți occidentali spun că nu se poate spune dacă simptomele au fost determinate de un agent chimic sau biologic, ori de radiații electromagnetice. 

Roman Abramovici este un apropiat al președintelui Vladimir Putin, are 6 cetățenii, este proprietarul clubului britanic Chelsea dar și acționar la oțelăria ucraineană Evraz. Sancțiunile economice ale UE și Marii Britanii împotriva Rusiei l-au vizat și pe acesta. Însă Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden să îl excepteze pe Abramovici de la  sancțiuni.


 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri