Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Rita, cel mai iubit cal al Jandarmeriei Române: Se uita în ochii mei și îi curgeau lacrimile

A murit Rita, cel mai iubit cal al Jandarmeriei Române: Se uita în ochii mei și îi curgeau lacrimile

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Afacerilor Internet și Jandarmeria Română au postat, marți, mesaje emoționante pe o rețea socială, în memoria Ritei, partenera de 20 de ani și prietena de nedespărțit a Laurei, care a părăsit „cu lacrimi în ochi” suita de cai a Jandarmeriei Române.

"Hai, Rita! Hai, fetiţo! Trebuie să reuşim!"

Încerca, din răsputeri, să-şi elibereze, din şurubul rigid şi plin de rugină, copita blocată în şina de cale ferată. Necheza a teamă şi a îndârjire, iar sudoarea de pe pielea ei confirma efortul încercării de a se elibera. În depărtare, se auzea şuieratul trenului ce grăbea spre destinație. Laura a refuzat să o părăsească pe Rita, deși amenințarea trenului era iminentă. A rămas în șa și a încurajat-o, până când a reușit să se elibereze.

E povestea colegei nostre, Laura, trăită, acum mai bine de 10 ani, în timpul unei misiuni, alături de partenera sa, Rita.

Cu regret, vă spunem că ieri Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române.

"Sunt alături de ea de 20 de ani. E greu să descrii sentimentul, e sfâșietor tot ce simți. Se uita în ochii mei și îi curgeau lacrimile. Mă simțeam neputincioasă. Tot ce am putut să fac a fost să rămân lângă ea."

Rita și-a așezat capul în brațele Laurei, un altfel de "rămas bun". Așa a sfârșit. Evident, ca și atunci, Laura nu a vrut să o părăsească, crezând până în ultima clipă că își va reveni.

- Mai stai, iubita mea! Te rog din inima mea mai stai cu mine!

Rita a privit-o, apoi a închis ochii! Din păcate pentru totdeauna!

Poate că acest sentiment e greu de crezut pentru mulți dintre noi, însă legătura care se naște în astfel de situații este una extrem de puternică.

Laura este pasionată de cai încă din copilărie. Iar noi știm cât de mult a iubit-o pe Rita și mai știm cât de greu îi este acum. Însă, așa cum a spus chiar ea, tot ce a trăit alături de Rita va rămâne veșnic în inima ei.

Îi mulțumim și noi Ritei pentru toate misiunile la care a fost prezentă, pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română.

Laura ne-a spus la un moment dat că de la Rita a învățat ce înseamnă libertatea. Cu siguranță, Rita galopează acum spre o altă libertate, una fără șei și fără hamuri, exact așa cum îi plăcea.", transmite Jandarmeria Română

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: rita cal jandarmeria română
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri