Jurnalul.ro Timp liber Culinar Băutura toamnei. Metode pentru a rezista mai mult timp. Ingredientul natural pentru conservarea mustului

Băutura toamnei. Metode pentru a rezista mai mult timp. Ingredientul natural pentru conservarea mustului

Mustul este băutura delicioasă a toamnei. Din păcate, acesta începe să fermenteze destul de repede. Pentru a te bucura mai mult timp de gustul său dulce și de calitățile extraordinare asupra sănătății, există câteva metode pe care este bine să le cunoști.

Mustul rezultă din stoarcerea boabelor negre și albe ale strugurilor și se consumă proaspăt. Poate fi preparat acasă sau cumpărat de la producători. Din cauza faptului că nu rezistă în timp, mustul poate fi consumat doar toamna, după ce s-au copt strugurii. 

Cel mai important lucru este să alegi strugurii. Aceștia trebuie să fie proaspeți, copți foarte bine și trebuie îndepărtate boabele stricate. Acestea se zdrobesc iar sucul este strecutat pentru a nu rămâne sâmburi sau alte resturi, care ar putea striga gustul mustului. 

Apoi lași băutura să se limpezească singură ori se poate fierbe ușor. În prima situație, poți să aștepți câteva zile, după care să îl strecori din nou pentru a obține un lichid curat.

Dacă vrei să reziste mai mult timp, atunci trebuie să adaugi un conservant, circa 1 gram/litru. Acesta trebuie dizolvat într-o cană cu must încălzit, după care se amestecă cu întregul conținut.

Pentru conservare se poate adăuga și aspirină. O tabletă pisată la 1 listru de must. Aceasta se adaugă în mustul cald și se fierbe puțin. În acest mod te poți bucura mai mult timp de gustul dulce al băuturii.

Ingredientul natural pentru conservarea mustului

Dar există și un ingredient natural care ajută la conservarea mustului. Se rade hrean și se pune la macerat în must pentru circa două săptămâni. În acest mod, băutura rămâne proaspătă câteva luni.

După două săptămâni, trebuie să fie filtrat și depozitat în sticle sterilizate.

Dacă nu vrei să adaugi nimic în must, poți depozita băutura la rece, în frigider, timp de câteva săptămâni, încetinind astfel procesul natural de fermentație.

Îl poți ține la congelator pentru perioade mai lungi. Când dorești să îl consumi, trebuie să îl scoți cu câteva ore înainte de la congelator, lăsându-l la dezghețat. Este indicat să fie depozitat în sticle de sticlă deoarece plasticul i-ar putea afecta gustul, potrivit 

Beneficiile mustului asupra sănătății

Mustul conține antioxidanți, vitamine și minerale benefice organismului.

Totodată, consumul regulat de must ajuta inma, îmbunătățește memoria și stimulează metabolismul. De asemenea, previne problemele digestive și oferă un ten strălucitor și sănătos, potrivit a1.ro.
 

Subiecte în articol: must hrean conservare must aspirina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri