Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Neurochirurgul Vlad Ciurea: Există alimente care ne atacă sistemul imunitar. Toate lucrurile rele pleacă de la mâncare

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Există alimente care ne atacă sistemul imunitar. Toate lucrurile rele pleacă de la mâncare

de Redacția Jurnalul    |   

Este un lucru cunoscut faptul că sănătatea are strictă legătură cu alimentația. Mai mulți medici și specialiști au vorbit de-a lungul timpului, despre asta.

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele.

La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a afirmat renumitul neurochirurg, Vlad Ciurea, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Așadar, există alimente care ne fac bine și alimente care ne fac rău. De exemplu, alimentele care ne atacă sistemul imunitar. 

Mai exact, alimentele pot afecta sistemul imunitar în funcție de modul în care sunt consumate și de reacția individuală a fiecărei persoane.

Unele alimente pot provoca reacții alergice sau intoleranțe, ceea ce poate duce la activarea sistemului imunitar și la declanșarea simptomelor asociate, cum ar fi inflamația sau reacțiile alergice.

De asemenea, anumite alimente procesate sau bogate în zahăr sau grăsimi trans pot crește inflamația în organism și pot afecta negativ funcționarea sistemului imunitar.

Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Aurelian Vasile, expert naturopat, a explicat care sunt aceste alimente care ne pot face atât de rău. 

”Alimentele care atacă sistemul imunitar constau în alimentația asta compulsivă, de tip street food, junk food, fast food, o alimentație care combină niște substanțe care nu sunt benefice omului.

Poate că adolescenții spun să-i lăsăm în pace, pentru că ei asta vor să mănânce. Cu toții am trecut prin acea perioadă. Dar consumul trebuie să fie cât mai rar sau să fie un consum cât mai controlat. Pentru că în perioada de creștere ai nevoie de alimente care să îți mențină capacitatea de dezvoltare corectă a organelor altfel, depozitul acela în urma consumului de diferite tipuri de alimente, se regăsește pe aspectul nostru fizic și începi să arăți mai bătrân, să te simți mai bătrân”, a explicat Aurelian Vasile în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN

Așadar, alimentele procesate sau bogate în zahăr sau grăsimi trans pot crește inflamația în organism și pot afecta negativ funcționarea sistemului imunitar.

Consumul excesiv de alimente bogate în zahăr poate slăbi capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor, deoarece poate suprima funcționarea celulelor imunitare.

În schimb, o dietă bogată în alimente nutritive, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele sănătoase, poate întări sistemul imunitar și poate ajuta la menținerea sănătății generale.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri