Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan anunță scoaterea a 700 de tone de deșeuri din clădirea principală a Hanului Solacolu

Nicușor Dan anunță scoaterea a 700 de tone de deșeuri din clădirea principală a Hanului Solacolu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că 700 de tone de deșeuri au fost scoase din subsolul corpului principal de clădire, în timpul lucrărilor de recuperare a Hanului Solacolu.

„Continuăm lucrările de recuperare a Hanului Solacolu: nu mai puțin de 700 de tone de deșeuri au fost scoase din subsolul corpului principal de clădire”, a scris joi, pe Facebook, Nicușor Dan.

Conform acestuia, scoaterea deșeurilor a permis instalarea scheletului metalic care reprezintă structura necesară punerii în siguranță a clădirii.

În perioada următoare se vor degaja deșeurile și din celelalte două corpuri laterale de clădire, astfel încât și acestea să poată fi puse în siguranță.

Imobilul din Calea Moșilor nr.134-134A este monument istoric și a fost construit în anul 1859 de frații Solacolu. Inițial, clădirea a fost prima fabrică de paste făinoase din București. Fațada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe Calea Moșilor sau Podul Târgului de Afară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: nicusor dan deşeuri Hanul Solacolu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri