Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Au fost rectificate la OCPI cele patru cărți funciare care atestă Primăriei calitatea de proprietar

Nicușor Dan: Au fost rectificate la OCPI cele patru cărți funciare care atestă Primăriei calitatea de proprietar

de Redacția Jurnalul    |   

Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărți funciare care atestă Primăriei Muncipiului București calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii, respectiv parc și planșeu, anunță Nicușor Dan.

„Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărți funciare care atestă Primăriei Muncipiului București calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii, respectiv parc și planșeu”, scrie pe Facebook primarul general al Capitalei.

El precizează că instituția Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmbovița și numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal sa ceară autorizații de lucrări pentru suprateran.

„Patru instituții ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 și Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente. În consecință, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI și vom sesiza organele de cercetare competente”, încheie Nicușor Dan.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, a anunțat că demarează, în baza unei autorizații emisă de Primăria Sectorului 3, lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii.

Primarul general și polițiștii locali ai Capitalei au venit, luni, să demonteze gardurile amplasate de Primăria Sectorului 4 în Parcul Unirii, însă au fost împiedicați de polițiștii locali ai Sectorului 4.

Luni seară, Nicușor Dan a emis un ordin de demolare a șantierului, iar Daniel Băluță a anunțat că „pentru a pune în siguranță integritatea și viața angajaților Primăriei Sector 4, dar și a echipelor care lucrează la consolidarea planșeului peste râul Dâmbovița de la Piața Unirii, am decis retragerea de îndată a tuturor”.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: primarie nicusor dan carti funciare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri