Scenariu asupra căruia, neavând pregătirea necesară, evit să mă pronunț. În schimb,recomand cititorilor analiza directorului Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, Dan Dungaciu, care oferă o evaluare edificatoare.
Dar, dacă tot am deschis discuția, nu pot să nu atrag atenția cercurilor largi ale opiniei publice din țară și de peste hotare asupra unui fapt pe care încă îl ignoră,asumându-și, în acest fel, riscul de a regreta, mai târziu, treaba asta. Mă refer la declarațiile senatoarei Diana Șoșoacă potrivit cărora domnia sa deține o serie de informații care, în cazul în care ar deveni publice, ar putea să distrugă „o parte din Uniunea Europeană și o parte din NATO”.Declarații făcute joia trecută în fața instanței care judeca contestația soțului domniei sale, Silvestru Șoșoacă, împotriva punerii sale sub control judiciar după scandalul de pomină cu echipa canalului Rai Uno. Informații pe care, potrivit acelorași declarații, domnia sa le-a primit de la parlamentari care o susțin și care, la rândul lor, le dețin direct de la SRI și SIE.
Aceasta ar fi ,așadar, adevărata explicație a atacurilor a căror țintă este auto-proclamata Doamna de Fier a României,ca și motivul ascuns al descinderii echipajului canalului Rai Uno! Inclusiv al tirului mediatic din Italia și nu numai de acolo, îndreptat împotriva senatoarei Diana Șoșoacă. Subiecte fierbinți despre care noi, ziariștii români ezităm să discutăm sub cuvânt că s-ar putea ca totul să nu fie decât produsul unei imaginații înfierbântate. Nu de alta dar s-au mai văzut asemenea isprăvi și la case mai mari. De aceea,eu cred că e mai bine să așteptăm punctul de vedere al celor două entități direct vizate. NATO, respectiv UE.
Până atunci, poate că mai de folos ar fi dacă senatoarea Diana Șoșoacă ar fi invitată în comisiile de specialitate ale Legislativului spre a spune mai multe despre acele declarații atât de amenințătoare. Declarații pe care unii s-au grăbit să le taxeze ca fiind doar ca niște noi versiuni ale artei de bate câmpii cu grație. Punct de vedere pe care, iertat să fiu, îmi este greu să îl împărtășesc după ce senatoarea Diana Șoșoacă a declarat că i-au fost furate mai multe documente, inclusiv pe care își baza scenariul despre distrugerea unei părți din Uniunea Europeană și a unei alte părți, de data aceasta, din NATO.
O fi România țara care i-a dat literaturii absurdului pe Eugene Ionesco și pe Urmuz ca și pe genialul precursor Ion Luca Caragiale, dar, de data asta, nu despre artă pentru artă este vorba în propoziție ci despre prestigiul, autoritatea și credibilitatea uneia dintre cele trei puteri ale statului, Legislativul țării. Pe care, declarațiile publice ale senatoarei Diana Șoșoacă le afectează într-un mod deosebit de grav și de neacceptat.