Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nume grele la Forumul agricultorilor

Nume grele la Forumul agricultorilor

de Valentin Gros    |   

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a organizat ieri, la Romexpo, împreună cu Casa de Comerţ şi Confederaţia Meridian, „Forumul agricultorilor - bilanţ şi perspective”, o dezbatere care a reunit circa 11.000 de fermieri din toate domeniile: producţie vegetală, cultură mare, zootehnie, industrie alimentară.

Manifestarea a avut loc în contextul Zilei Naţionale a Produsului Agroalimentar Românesc, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 10 octombrie.

„Vă salut dragi fermieri, făuritori de hrană ai ţării”, a fost mesajul, de acum cunoscut, prin care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a deschis evenimentul.

Pe un ecran suspendat a rulat mesajul comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan. Acesta a mulţumit autorităţilor române pentru Preşedinţia reuşită a României la Consiliul UE şi a anunţat succint principalele modificări ale noii Politici Agricole Comune.

La eveniment a participat premierul Viorica Dăncilă, care a declarat că săptămâna viitoare va începe plata subvenţiei pentru sprijinul cuplat. Potrivit acesteia, până la finalul lunii noiembrie, fermierii vor primi, sub formă de avans, peste 1,4 miliarde de euro.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri