CBRE a intermediat vânzarea unui teren de 42 de hectare către compania BSH Electrocasnice Manufacturing SRL, filiala română a concernului german BSH Hausgeräte GmbH. Terenul se află în Simeria și va fi utilizat pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat. Aceasta va fi prima unitate de pe teritoriul României a producătorului German și a patra în Europa (pe lângă Germania, Spania și Polonia). Investiția de 110 milioane de euro reprezintă cea mai mare plasare de capital din județul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite.
În cursul acestei tranzacții, CBRE a acționat ca un consultant integrator, coordonând un proiect extrem de complex: identificarea celui mai bun amplasament conform nevoilor beneficiarului, consultanță în identificarea proprietarilor terenurilor și în obținerea documentelor necesare achiziției, asistență în comasarea celor 90 de parcele și în negocierile cu cei peste 50 de proprietari care le dețineau, precum și supervizarea discuțiilor de natură tehnică dintre părțile implicate și autoritățile locale. Finalizarea cu succes a vânzării terenului către BSH va duce la crearea a mai mult de 700 de locuri de muncă, ajutând considerabil la dezvoltarea economică din regiune.
“Pentru mine, acest proiect reprezintă o mare reușită și unul dintre cele mai complexe procese pe care le-am coordonat de-a lungul carierei. Am colaborat perfect atât cu BSH, cât și cu autoritățile locale din județul Hunedoara și din Simeria, care ne-au arătat cât de mult își doresc materializarea acestei investiții majore. Suntem foarte mulțumiți că am ajutat la crearea a peste 700 de locuri de muncă pentru comunitatea locală și la dezvoltarea economică a Simeriei, un oraș cu un potențial important, situat însă într-o regiune care nu s-a bucurat de foarte multă atenție în ultimul timp”, a declarat Andrei Brînzea, Head of Land Development al CBRE Romania.
„Unul dintre motivele datorită cărora am reușit să încheiem cu succes un proiect de o asemenea amploare, în jumătate din durata estimată inițial, a fost cooperarea extrem de bună cu autoritățile locale, în special cu Primăria din Simeria, dar și Prefectura, CFR și companiile de utilități din zonă. Oamenii din Simeria sunt un exemplu pentru toate instituțiile locale, care, dacă ar proceda în același mod, ar putea atrage investiții importante în zonele pe care le administrează”, a punctat Andrei Brînzea.