Jurnalul.ro Ştiri Observator O noua cursă TAP ANULATĂ. Sute de români BLOCAȚI în aeroporturile din Lisabona și București

O noua cursă TAP ANULATĂ. Sute de români BLOCAȚI în aeroporturile din Lisabona și București

Peste 100 de români așteptau, joi dimineață, pe aeroportul din Lisabona, după ce compania TAP a anulat zborul spre Bucureşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, atunci când peste 100 de turişti români au ajuns acasă după mai mult de două zile. Incidentul de atunci a dus la revocarea consulului României în Portugalia, acuzat de premierul Mihai Tudose că nu a gestionat bine situaţia, informeaza Digi24.

Problemele de pe aeroportul din Lisabona se resimt şi în România. Cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineaţă de la Bucureşti către Lisabona a fost anulată. Informaţia apare chiar pe site-ul aeroportului internaţional Henri Coandă. Zborul era programat la ora 07:00 și trebuia efectuat de avionul ce urma să ajungă la București.

Operatorul aerian TAP Portugal a anulat, joi, cursa Bucureşti - Lisabona, aeronava trebuind să decoleze la ora 7:00 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"Astăzi, 7 septembrie 2017, compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona - Bucureşti - Lisabona. Cei 254 de pasageri care urmau să decoleze la ora 7:00 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti către Lisabona sunt asistaţi de agentul de handling care deserveşte compania aeriană şi de personal al aeroportului Henri Coandă. În acelaşi timp, personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse", spun reprezentanţii CNAB, într-un comunicat remis AGERPRES.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii că beneficiază de tot sprijinul necesar pentru derularea în deplină siguranţă şi securitate a tuturor operaţiunilor aeriene.

De asemenea, câteva zeci de turişti români sunt blocaţi pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seară, deoarece zborul spre Bucureşti programat în jurul orei 24:00 a fost anulat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României în Republica Portugheză are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopţii, la aeroport pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.

Potrivit acestuia, din informaţiile obţinute până la acest moment reiese că o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

Reprezentanţii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, afirmă MAE.

Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români vor fi îmbarcaţi spre România.

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesară, se mai spune în comunicatul MAE. AGERPRES

Subiecte în articol: tap cursa anulata
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri