Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O producție video de calitate poate aduce business-ul tău mai aproape de clienți, la propriu și la figurat!

O producție video de calitate poate aduce business-ul tău mai aproape de clienți, la propriu și la figurat!

Dacă ai urmărit ceremoniile de decernare a unor premii, indiferent de industrie, ai observat probabil cum câștigătorii mulțumesc publicului sau audienței, fără de care spun că nu ar fi reușit să ajungă în top. Adevărul este că succesul oricărei afaceri se află în strânsă legătură atât cu numărul de clienți, cât și cu nivelul de satisfacție al acestora.

Indiferent dacă vrei să păstrezi și să răsplătești vechii clienți, care ți-au fost alături de la început, ori dacă vrei să câștigi noi persoane care să creadă și să investească în business-ul tău, o productie video de calitate este cea mai bună alegere! Dintre toate tipurile de marketing, cel de conținut (și, mai exact, video) este cel mai eficient, reușind să atingă toate obiectivele propuse în timp record.

Prin intermediul unui videoclip realizat inteligent, vei crea o legătură emoțională cu audiența ta și vei întări relația dintre voi. Însă cum creezi o campanie de video marketing reușită? Conform specialiștilor din agenția VideoManiaX, este important să optezi pentru subiectele potrivite, formatul adecvat, să ai câteva obiecte clar setate, să știi cui te adresezi și multe altele.

Cum alegi cea mai bună producție video pentru publicul tău?

Există mai multe tipuri de conținut video pe care le poți crea, iar alegerea unuia este influențată de numeroși factori, specifici fiecărei afaceri în parte. Descoperă, în cele ce urmează, doar câteva tipuri populare de clipuri pentru care poți opta!

  • Videoclipuri de divertisment

Din categoria „entertainment”, o producție video de divertisment este scurtă și are drept scop să creeze un anumit tip de emoție în cel care le privește. Clipurile pot fi inspiraționale, motivante, șocante, amuzante sau surprinzătoare. În general, sunt utilizate pentru a câștiga clienți noi de partea unui business.

  • Tutoriale sau clipuri Demo

După cum indică și denumirea lor, clipurile demo(nstrative) sau tutorialele sunt menite să explice funcționalitatea produselor sau serviciilor pe care le pui la dispoziție. Acestea sunt ideale în momentul în care lansezi ceva nou pe piață și îți dorești ca audiența ta să înțeleagă utilitatea afacerii tale.

Aproximativ 72% dintre cei care au urmărit o producție video demonstrativă au și achiziționat produsul sau serviciul prezentat. Așadar, dacă vrei să crești cifra de afaceri, știi ce tip de videoclip trebuie ales!

  • Clipuri FAQ („întrebări frecvente”)

Extrem de populare în industria conținutului creativ sunt videoclipurile de tipul FAQ. Abrevierea termenului de Frequent Asked Questions (tr. întrebări frecvente), clipurile FAQ sunt menite să ofere răspunsuri la cele mai comune dileme. Din moment ce consumatorii tind să aibă numeroase întrebări despre orice aspect, un videoclip FAQ oferă clienților o alternativă mai interesantă și mai captivantă decât cea prezentată sub forma conținutului scris.

  • Videoclipuri de mulțumire

După cum îți imaginezi, o producție video în care le mulțumești celor care te-au ajutat să te bucuri de succes este ideală pentru păstrarea clienților fideli, care ți-au fost întotdeauna alături. Arătându-le recunoștință, te asiguri de faptul că aceștia îți vor sprijini în continuare business-ul și că poți conta pe ei.

Iar lista nu se încheie aici. Poți opta pentru clipuri muzicale, pentru animații, testimoniale sau pentru orice alt tip de conținut video care va rezona cu cea mai importantă parte a oricărei afaceri, clienții.

 

Articol realizat de www.iagency.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri