Jurnalul.ro Ştiri Observator Oficiali din domeniul sănătății atrag atenția că activitățile zilnice devin mai periculoase cu noile tulpini ale COVID-19

Oficiali din domeniul sănătății atrag atenția că activitățile zilnice devin mai periculoase cu noile tulpini ale COVID-19

Mai mulți oficiali din domeniul sănătății atrag atenția că activitățile zilnice devin mai periculoase acum, cu noile tulpini ale COVID-19, în contextul în care în SUA a fost descoperită o nouă tulpină la o persoană care venea din Brazilia.

Noua tulpină, respectiv varianta P.1 a virusului, a fost descoperită în Minnesota la un călător din Brazilia. De asemenea, în peste 20 de state din SUA a fost detectată noua tulpină a SARS-CoV-2 din Marea Britanie. 

„Am văzut ce se întâmplă în alte țări care au avut un control relativ bun al coronavirusului, apoi aceste variante au preluat controlul și s-a constatat o răspândire explozivă a virusului.”, a declarat medicul Leana Wen, pentru CNN.

Astfel, în contextul în care aceste variante noi au fost descoperite în SUA, medicul Leana Wen atrage atenția că orice activitate zilnică are o probabilitate mai mare de a contacta coronavirusului.

Dr. Anthony Fauci a atras și el atenția, la NBC, că purtarea a două măști este probabil mai eficientă în oprirea răspândirii virusului. Pe de altă parte, acesta a precizat că vestea bună este că vaccinurile COVID-19 existente par să fie eficiente împotriva noilor variante.

Compania Moderna a anunțat că vaccinul său a creat anticorpi care neutralizează variantele COVID-19 găsite pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud. Totuși, există îngrijorări că acesta ar avea o eficacitate scăzută în cazul tulpinii din Africa de Sud, iar în prezent se lucrează la acest aspect.

De asemenea, vaccinul Johnson & Johnson este testat în Africa de Sud, SUA și Brazilia.

În cazul vaccinului produs de Pfizer – BioNtech, un studiu efectuat de experții Pfizer și ai Facultății de Medicină de la Universitatea din Texas arată că vaccinul ar putea fi eficient și în cazul noilor tulpini ale coronavirusului.

 

 

 

 

Subiecte în articol: tulpini noi coronavirus Covid-19
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri