Jurnalul.ro Ştiri Observator Operaţie complexă de protezare a unei articulaţii, realizată cu succes la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău

Operaţie complexă de protezare a unei articulaţii, realizată cu succes la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău

de Redacția Jurnalul    |   

O operaţie complexă de protezare a unei articulaţii a fost realizată cu succes, zilele trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău, de o echipă de profesionişti coordonată de medicul Florian Neaga.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook al Spitalului Judeţean de Urgenţă, aceasta a fost cea de-a 1.010-a intervenţie de endoprotezare articulară efectuată în cadrul Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie a unităţii medicale.

"Endoprotezarea articulară sau operaţia de protezare a unei articulaţii (şold, genunchi cel mai frecvent) este cea mai eficientă metodă de tratament în cazul patologiilor degenerative sau traumatice ale articulaţiilor şi devine o intervenţie chirurgicală ortopedică tot mai frecvent întâlnită, fiind o operaţie ce permite restabilirea mobilităţii pierdute a articulaţiilor. Tipul de proteză care se impune este diferit pentru fiecare pacient în funcţie de vârstă, diagnostic şi rezultatul funcţional urmărit, însă în toate cazurile, adresarea timpurie a pacientului la medicul ortoped asigură tratamentul optim. În urma intervenţiei de endoprotezare şi a parcurgerii terapiei de recuperare, beneficiile aduse calităţii vieţii sunt incomensurabile", se arată în postarea menţionată

Conform sursei citate, realizarea acestor intervenţii chirurgicale în cadrul SJU Zalău a fost posibilă prin implicarea medicilor din Secţia de Ortopedie-Traumatologie - dr. Horea Cucuian, dr. Ciprian Nagy, dr. Gheorghe Nagy şi dr. Szasz Botond, alături de asistenţii instrumentari din Blocul Operator precum şi asistenţii medicali, kinetoterapeuţii şi infirmierele din Secţia Ortopedie. Un rol deosebit de important în reuşita acestei operaţii a avut-o şi personalul Secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă, coordonată de dr. Viorel Vereş. 

Subiecte în articol: operatie protezare articulatie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri