Jurnalul.ro Ştiri Externe Oportunitate URIAȘĂ pentru statele UE. Taiwanul vrea să producă cipuri în Europa. Care sunt țările vizate

Oportunitate URIAȘĂ pentru statele UE. Taiwanul vrea să producă cipuri în Europa. Care sunt țările vizate

Taiwanul vrea să coopereze cu trei ţări din Europa pentru producția de semiconductori. Caută astfel soluţii să îşi extindă producţia de cipuri. Investiţia va transforma regiunea de est și centrală a continentului într-un important centru tehnologic, scrie Reuters.

Criza cipurilor a dus la închiderea temporară a multor linii de producţie auto din întreaga lume, inclusiv fabricile Dacia şi Ford din România, şi a perturbat grav producţia de electronice de larg consum. 

Kung Ming-hsin, care conduce Consiliul Naţional de Dezvoltare din Taiwan, a declarat că Slovacia, Cehia și Lituania sunt interesate.

Taiwanul va înfiinţa grupuri de lucru cu cele trei ţări pentru a pune la punct o cooperare în producţia de cipuri și va acorda burse pentru pregătirea tehnică a viitorilor angajaţi. 

Totodată, aceasta și-a exprimat recunoștința pentru donațiile de vaccinuri anti COVD-19 și pentru sprijinul acordat de Cehia și Lituania în conflctul cu China.

Statele UE nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul dar Taipei-ul vreasă-şi consolideze relaţiile cu blocul comunitar.

Comisia Europeană a propus stimularea producţiei de cipuri şi a fost de acord cu implicarea Taiwanului.

 

Subiecte în articol: cipuri taiwan ue
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri