Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban dă vina pe Iohannis pentru creșterea AUR în sondaje

Orban dă vina pe Iohannis pentru creșterea AUR în sondaje

Fostul premier Ludovic Orban a reacționat la un post Tv, după ce AUR a ajuns al doilea partid în România. Acesta susține că AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis.

„AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis. Liderii AUR ar trebui să meargă să ii multumeasca lui Iohannis. A pulverizat dreapta, a distrus perspectiva unei guvernări cât de cât coerentă de centru dreapta, a distrus sistemul bipolar dreapta-stânga liberalist-conservator versus social-democrație, a unit două forțe care și-au dezamăgit prin coaliția de guvernare electoratele, a eliberat o mare parte din electorat și mare parte a creșterii AUR se datorează acestor performanțe remarcabile în materie de distrugere a perspectivelor de guvernare coerentă a României, care a fost realizată de Iohannis”, a spus Ludovic Orban, vineri seara, în cadrul emisiunii Controversat

Un sondaj Inscop realizat în perioada 10-18 ianuarie arată o creștere puternică a intenției de vot pentru AUR, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
UDMR: 4,2%

Subiecte în articol: ludovic orban aur sondaje
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri