Bergmann, producătorul german cu o experienţă de peste 120 de ani în producerea de remorci, a contribuit activ la dezvoltarea fermierilor. Cele mai performante utilaje agricole ale momentului au ajuns şi pe piaţa românească şi sunt accesibile tuturor fermierilor, inclusiv prin fonduri europene, împrumut bancar sau leasing.
Specialiştii în utilaje agricole au reuşit să găsească soluţii pentru a asigura reducerea aproape totală a pierderilor. Un calcul făcut de specialiştii de la Pro Agro Service – unic distribuitor Bergmann în România – demonstrează că folosirea unei remorci de transfer din gama Bergmann aduc un beneficiu clar. De asemenea, se recomandă utilizarea acesteia la alimentarea semănătorilor, la alimentarea maşinilor de fertilizat şi chiar în cadrul gestionării materialelor depozitate. Remorca GTW reuşeşte astfel să eficientizeze astfel foarte mult activitatea.
"Remorca de transfer BERGMANN GTW 430 este unică în lume, prin conceptul constructiv 43 mc, un diametru de 600 mm al bandei transportoare, iar modul de gestionare a fluxului de material perfect coordonat conferă 1100 t/oră capacitatea de încărcare. Practic, un camion de 40 t poate fi încărcat perfect în numai 90 de secunde”, explică inginerul Mihai Zaman, director general al Proagroservice.
Structura masivă, şasiul triderm, compensarea axială hidraulică, performanţele de propulsie, capacitatea de transport variabilă, gestionarea operarii cu ajutorul terminalului electro-hidraulic, modul de pliere a prelatei, opţional - dispozitivul de cântărire pentru un control exact al cantităţii recoltate şi în special al cantităţii descărcate ajută astfel la o încărcare corectă şi corespunzătoare a vehiculelor de transport. Toate acestea sunt argumente care dovedesc experienţa şi grija pentru eficienţă.
“Numai că Bergmann nu se opreşte aici. Noutatea excepţională este înclinarea benzii transportoare, ajustabil hidraulice. Astfel, discutăm despre o lăţime de încărcare de 3,30 m şi o înălţime de încărcare de până la 5,80 m. Unghiul de înclinaţie poate fi reglat infinit variabil şi în timpul funcţionării. Tubul dispune şi de o extensie tubulară (opţional) comandată hidraulic. Aceasta împiedică pierderile prin pulverizare în timpul descărcării. Cu acest echipament GTW430 este optimizat pentru umplerea semănătorilor şi a distribuitoarelor de îngrăşăminte.
Aceasta este soluţia noastră pentru optimizarea fluxului de timp, care înseamnă un beneficiu extraordinar pentru agricultori, atât în condiţii ideale de lucru, cât şi în perioadele ploioase, în care orice oră este decisivă ", mai spune Mihai Zaman.
Ajutor financiar pentru agricultori
" Atât utilajele de transfer cereal, cât şi utilajele de administrat gunoiului de grajd pe camp sau, după caz, de împrăştire a îngrăşămintelor solide sunt acceptate în baza de date AFIR şi pot fi prinse uşor în cazul calcului de rentabilitate pentru dezvoltarea fermelor. Proagroservice oferă consultanţă gratuită pentru a-i ajuta pe fermieri să identifice corect utilajul de care are nevoie, în fucţie de dotarea existentă din fermă sau cea care urmează să se implementeze, suprafaţa de teren, tipul culturilor, de posibilitaţile financiare şi dezvoltarea ulterioară. Achiziţia este acum mai simplă ca niciodată, cu ajutorul partenerilor financiari care oferă dobânzi fixe sau variabile, cu rate lunare sau sezoniere.
Contractele de achiziţie se vor realiza direct cu producătorul Bergmann, ca o garanţie suplimentară a implicării şi a răspunderii pentru calitatea şi fiabilitatea produselor fabricate. La momentul livrării se face un curs de pregătire, o zi teorie şi o zi practică. Cu experienţa noastră de peste zece ani pe această piaţă, nu putem accepta să vindem utilajele fără a face aceste stagii de instruire cumpărătorului. Cei care vor să facă o astfel de achiziţie pot consulta şi site-ul nostru, agroservice.ro, unde sunt afişate toate detaliile tehnice ale utilajelor”, mai spune reprezentantul companiei Pro Agro Service.
Pierderile sunt eliminate
Remorcile GTW 430, GTW 25 şi GTW 21 sunt proiectate astfel încât să elimine şi problemele legate de echilibrul dinamic şi hidraulic, pentru a se reduce maxim pierderile.
„Pe câmp, această remorcă menţine în permanenţă conţinutul paralel cu solul, indiferent de denivelările terenului. Astfel nu mai există riscul de a se răsturna sau de a pierde din recoltă. Asigură şi un confort de siguranţă. Mecanismul acţionează în două etape şi astfel nu riscă să apară rupturi sau daune din cauza unei opriri bruşte. Este un produs care a cucerit imediat piaţa, pentru că oamenii au început să se documenteze şi simt ce înseamnă eficienţa şi ce înseamnă să nu piardă bani”, explică directorul general Pro Agro Service.
La un calcul făcut pe durata a 10 ore de muncă, la cultura de grâu, utilizându-se o combină cu buncăr de 7.500 l, au fost obţinute 25 de buncăre. Din teste a rezultat că timpul necesar pentru descărcarea buncărului şi revenirea la poziţia de lucru este de 10 minute/combină. Rezultă că discutăm despre o pierdere de 4 ore, care generează inevitabil şi alte costuri. Într-o fermă cu trei combine, deja vorbim despre mai mult de 10 ore sau o zi de lucru.
Concluzia este că, lucrând în acest mod, nu numai că pierd bani, dar şi generăm alte cheltuieli, cum ar fi transportul în gol - 600 de euro/zi numai costul carburantului, în decursul a 10 zile/combină, ajungând la 6000 de euro. Alţi 200 de euro pe zi se economisesc din costuri tehnice şi salariale, pe care, dacă le raportăm la cele 10 zile, înseamnă încă 2000 de euro. Nu în ultimul rând, costul de a compensa activitatea pierdută apelând la un prestator reprezintă peste 19.200 de euro pentru 300 de hectare.
Administrarea îngrăşămintelor este o altă preocupare a firmei Bergmann, care a ajuns la perfecţiune. Aceste maşini au convins şi au obţinut, încă din 2011, de la Societatea Germană de Agricultură DLG, cea mai mare recunoaştere pentru funcţionare şi calitate cu precizie extraordinară de împrăştiere.