Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai fierbinte loc de pe Pământ tocmai a înregistrat cea mai fierbinte lună din istorie

Cel mai fierbinte loc de pe Pământ tocmai a înregistrat cea mai fierbinte lună din istorie

de Redacția Jurnalul    |   

Parcul Național Death Valley, cel mai fierbinte loc de pe planetă, a înregistrat în luna iulie cea mai caldă lună înregistrată vreodată, atingând o temperatură medie sufocantă de 42,5°C în 24 de ore.

Temperatura înregistrată depășește recordul anterior de 42,3°C, stabilit în 2018, a anunțat săptămâna trecută National Park Service (NPS), potrivit ILF Science.

Luna record a înregistrat, de asemenea, o temperatură medie maximă de 49,9°C, nouă zile cu temperaturi de 51,7°C sau mai mari și doar șapte zile în care temperatura nu a atins cel puțin 48,8°C. Cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată pe 7 iulie, când stația meteorologică de la Furnace Creek a înregistrat 54°C.

În același timp, temperatura minimă medie a lunii a fost de 35,1°C, ceea ce înseamnă că nu s-a putut scăpa de căldură, nici măcar peste noapte.

„Tocmai am trecut prin cea mai fierbinte lună din istorie în cel mai fierbinte loc de pe Pământ! Șase dintre cele mai fierbinți 10 veri au avut loc în ultimii 10 ani, ceea ce ar trebui să servească drept semnal de alarmă”, a declarat superintendentul parcului, Mike Reynolds.

„Lunile record ca aceasta ar putea deveni o normă pe măsură ce continuăm să asistăm la creșterea temperaturilor globale. Vizitatorii parcului ar trebui să planifice din timp și să vină pregătiți să se confrunte cu temperaturi extreme în timpul lunilor de vară”.

Valea Morții nu este străină de temperaturile toride. Locul numit Furnace Creek deține titlul oficial pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată în lume, de 56,7°C, pe care a atins-o în 1913.

Cel mai recent anunț vine la puțin peste o săptămână după ce s-a aflat că 22 iulie a fost cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ, temperatura globală a aerului la suprafață atingând 17,15°C (62,87°F).

Având în vedere că temperaturile extreme devin din ce în ce mai frecvente, NPS avertizează călătorii în Valea Morții să ia măsuri de precauție. Rangerii au răspuns la mai multe incidente legate de căldură care puneau viața în pericol în luna iulie și, prin urmare, îi îndeamnă pe vizitatori să rămână la mai puțin de 10 minute de mers pe jos de un vehicul cu aer condiționat, să bea multă apă, să mănânce gustări sărate și să poarte o pălărie și protecție solară.

„Căldura ridicată ca aceasta poate reprezenta amenințări reale la adresa sănătății dumneavoastră”, a declarat Reynolds.. „În timp ce acesta este un moment foarte interesant pentru a experimenta potențialul record mondial de stabilire a temperaturilor în Death Valley, încurajăm vizitatorii să își aleagă activitățile cu atenție, evitând perioadele prelungite de timp în afara unui vehicul sau a unei clădiri cu aer condiționat atunci când temperaturile sunt atât de ridicate”.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri