Jurnalul.ro Timp liber Culinar Panzanella, salata de post a italienilor, savuroasă și ușor de preparat

Panzanella, salata de post a italienilor, savuroasă și ușor de preparat

de Andreea Tiron    |   

Panzanella este o salată italiană cu roșii bine coapte și bucăți de pâine.

Potrivit cumvaplace.ro, este o rețetă savuroasă, sățioasă și foarte ușor de preparat.

INGREDIENTE

  • 6 felii mari de pâine

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • 6 roșii mari, foarte coapte

  • 1⁄2 castravete de seră

  • 1⁄2 ceapă roșie

  • 2 linguri de oțet (de 3-6 grade)

  • 1 mână de măsline

  • Busuioc proaspăt

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați pâinea în cuburi potrivit de mari. Încingeți 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți cuburile de pâine până devin aurii.
  • Tăiați roșiile și castraveții în felii mai groase, iar ceapa solzișori.
  • Puneți pâinea într-un castron încăpător, apoi roșiile, castraveții și ceapa.
  • Condimentați cu sare și piper și stropiți cu oțet și restul de ulei. La final, puneți frunzele de busuioc și măslinele. Poftă bună!

SFATURI

  • Această salată se mănâncă imediat. Dacă vreți s-o pregătiți în avans, adăugați ingredientele lichide doar înainte de a o mânca.
  • Dacă aveți pâine mai veche de 1-2 zile, folosiți-o în locul crutoanelor. Tot ce aveți de făcut este s-o tăiați și o puneți în castron, o stropiți cu 2-3 linguri de apă rece și o lăsați deoparte 10 minute. Apoi puneți și restul ingredientelor. 

 

Subiecte în articol: panzanella salată de post savoare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri