Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc: Avortul este „crimă”, iar medicii care se pretează la această practică sunt „criminali”

Papa Francisc: Avortul este „crimă”, iar medicii care se pretează la această practică sunt „criminali”

de Redacția Jurnalul    |   

Avortul este „crimă”, iar medicii care se pretează la această practică sunt „criminali”, a reiterat Papa Francisc în timpul zborului de întoarcere din Belgia.

„Femeile au dreptul la viață: la viața lor, la viața copiilor lor. Să nu uităm să spunem acest lucru: un avort este o crimă. Știința vă spune că în luna concepției există deja toate organele... Ucideți o ființă umană. Iar medicii care se pretează la acest lucru sunt, permiteți-mi cuvântul, asasini. Ei sunt asasini. Și acest lucru nu poate fi contestat. O viață umană este luată. Iar femeile au dreptul de a proteja viața”, a notat Papa, conform adnkronos.com.

Referindu-se la regele Baudouin al Belgiei, antiavort, pentru care a anunțat că va continua cauza de beatificare, Francisc a spus: „Regele a fost curajos pentru că, în fața unei legi a morții, nu a semnat și a demisionat. Asta cere curaj, nu-i așa? Este nevoie de curaj pentru a face acest lucru. Și el a transmis un mesaj prin asta și a făcut-o pentru că era un sfânt. Acest om este un sfânt și procesul de beatificare va continua, pentru că mi-a dat dovada acestui lucru”.

La întoarcerea sa din Belgia, Suveranul Pontif a vorbit și despre escaladarea situației din Liban.

„Apărarea trebuie să fie întotdeauna proporțională cu atacul. Atunci când există ceva disproporționat, aceasta arată o tendință dominantă care depășește moralitatea”, a denunțat el, după cum relatează Vatican News.

„O țară care face aceste lucruri cu forță (...) acestea sunt acțiuni imorale. Chiar și în război există o moralitate care trebuie păzită. Războiul este imoral, dar regulile de război implică o anumită moralitate”, a notat Papa Francisc.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Papa Francisc avort crima
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri