Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc efectuează o vizită de două zile în Malta

Papa Francisc efectuează o vizită de două zile în Malta

Papa Francisc începe sâmbătă cea de-a 36-a vizită a sa în străinătate, în cel mai mic stat din Uniunea Europeană, Malta, informează agenţia DPA.

În cadrul călătoriei apostolice pe care papa Francisc o efectuează în ţara catolică accentul va fi pus, printre altele, pe situaţia migranţilor şi a refugiaţilor. Pe parcursul celor două zile, suveranul pontif îi va cunoaşte pe câţiva dintre aceştia.

Vizita sa vine într-un moment geopolitic tensionat, cu mii de migranţi care traversează Marea Mediterană şi milioane de refugiaţi în contextul războiului din Ucraina.

Organizaţia germană Sea-Eye îşi pune speranţa în vizita papei pentru găsirea unui refugiu sigur în Malta pentru cei 106 migranţi salvaţi de pe mare, aflaţi la bordul unui vas al său.

Sea-Eye 4 se află în prezent ancorat în largul Maltei. "Ar fi bine dacă vizita Papei ar face diferenţa", a declarat vineri un purtător de cuvânt al Sea-Eye. "Speranţa moare ultima", a adăugat acesta.

Vizita papei Francisc în Malta fusese anunţată în mai 2020. Însă, izbucnirea pandemiei de coronavirus a perturbat planurile pontifului argentinian.

În timpul vizitei sale, papa va călători cu un catamaran pe insula malteză Gozo unde va vizita un altar naţional şi se va ruga în Peştera Sfântul Paul, din Rabat.

O slujbă la care sunt aşteptaţi mii de credincioşi va avea loc în apropierea capitalei Valletta.

După Ioan Paul al II-lea în 1990 şi 2001 şi Benedict al XVI-lea în 2010, Francisc este al treilea papă care vizitează Malta, unde catolicismul, religia de stat, este practicat de aproximativ 85% din populaţie, iar avortul este interzis.

Miercuri, referindu-se la această călătorie, la finalul audienţei generale, suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, s-a prezentat ca un "pelerin" gata să calce pe acest "pământ luminos" şi "angajat să primească atât de mulţi fraţi şi surori în căutare de refugiu". 

Subiecte în articol: papa francisc
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri