Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Paradisul insular al excursiilor de vis și de... business!

Paradisul insular al excursiilor de vis și de... business!

de Diana Scarlat    |   

Una dintre nișele din turism este reprezentată de pachetele pentru cei care au vizitat deja destinațiile populare și caută ceva deosebit. Prețurile pentru vacanțele exotice în locuri greu accesibile ajung la zeci de mii de euro, dar nu prețul este problema pe care și-o pun turiștii din această categorie, ci oferta destinației. Printre cele mai inaccesibile locuri exotice se numără Insulele Turks și Caicos, un adevărat paradis, inclusiv fiscal, preferat de câteva categorii de vizitatori, vândute de foarte puține agenții de turism. Dar tot aici, turismul aduce și oportunități de afaceri, pentru cei care vizitează paradisul insular.

 

În România, un singur touroperator vinde vacanțe în Insulele Turks și Caicos, o zonă exclusivistă din Oceanul Atlantic, în apropiere de Bahamas, Republica Dominicană și Cuba. Plajele de vis și hotelurile de lux de pe aceste insule sunt realmente rupte de restul lumii, din toate punctele de vedere. Insulele beneficiază de o anumită categorie de vizitatori atrași nu doar de frumusețea peisajelor și de condițiile deosebite de cazare, ci și de potențialul pe care zona îl reprezintă pentru investiții. Astfel, mare parte a turismului de pe insule pooate fi considerată de business, mai mult decât de relaxxare sau de aventură, chiar dacă ofertele sunt diversificate.

Vacanțe în căutare de idei

Zona este o jurisdicție neutră din punct de vedere fiscal, astfel încât nu există impozite pe venit sau pe câștiguri de capital. Industria ospitalității este susțiinută de politicile fiscale avantajoase atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Astfel, nu se plătesc taxe pe venituri până la 2.600 de dolari pe lună, iar o societate comercială internațională (societate scutită), pe lângă faptul că se bucură de avantajele de a fi încorporate într-o jurisdicție neutră din punct de vedere fiscal, este însoțită de o garanție scrisă din partea Guvernatorului, că nu va fi responsabil să plătească taxele, pentru o perioadă de 20 de ani. Acționarii societăților din Turks și Caicos, indiferent că sunt corporații sau persoane fizice, nu sunt supuși impozitării în insule pe venituri sau câștiguri rezultate din participații în societăți străine. Există totuși un sistem de contribuții de asigurări naționale și contribuții naționale de asigurări de sănătate. Și astfel, insulele sunt preferate de un anumit segment de turiști care vor să prospecteze noi piețe, pentru a face investiții, iar mai întâi ajung acolo ca vizitatori, combinând, astfel, utilul cu plăcutul, mai exact turismul de business cu relaxarea și aventura într-o destinație exotică de top.

 

Insulele Turks și Caicos au atins standardul stabilit de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru includerea pe „lista albă”, reprezentând un centru financiar transparent.

 

 

Insulele Turks și Caicos nu există niciun fel de impozit pe vânzări sau similar taxei pe valoarea adăugată

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri