Jurnalul.ro Ştiri Externe Corupție la nivel înalt. Parlamentul European a ales un nou vicepreședinte în locul Evei Kaili

Corupție la nivel înalt. Parlamentul European a ales un nou vicepreședinte în locul Evei Kaili

de Redacția Jurnalul    |   

Noul vicepreședinte al Parlamentului European,care o înlocuiește pe Eva Kaili, a fost ales eurodeputatul Marc Angel, scrie AFP.

Legislativul european l-a ales pe luxemburghezul socialist după demiterea Evei Kaili, arestată pentru corupție. Ea a fost exclusă și din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D).

Marc Angel are 59 de ani și este eurodeputat din 2019, membru al grupului S&D. A fost ales vicepreședinte cu 307 voturi pentru, în al doilea tur de scrutin. Au mai candidat italianca Annalisa Tardino - 185 voturi, şi ecologista franceză Gwendoline Delbos-Corfield - 98 voturi.

În dosarul de corupție legat de dare de mită, din partea Qatarului și Marocului pentru influențarea unor decizii în favoarea acestor state, unor înalți oficiali europeni, au fost inculpate 4 persoane, printre care grecoaica Eva Kaili și fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri. 

PE are 14 vicepreședinți conduși, în prezent, de malteza Roberta Metsola. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri