Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia română cere bisericilor rugăciuni pentru ploaie

Patriarhia română cere bisericilor rugăciuni pentru ploaie

de Redacția Jurnalul    |   

Patriarhia română a făcut apel către toate bisericile să se facă rugăciuni care se rostesc la vreme de secetă, aducătoare de ploaie.

„În contextul actual al secetei care afectează agricultura și alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale să oficieze rugăciunile care se rostesc „la vreme de secetă”, potrivit îndemnului Sfântului Proroc Zaharia: „Cereți de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie și târzie! Domnul scoate fulgerele și trimite ploaie; El dă omului pâinea și dobitoacelor iarba” (Zaharia 10, 1)”, este îndemnul Patriarhiei. 

Potrivit biroului de presă al instituției aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie spre rodirea pământului.

„De asemenea, fiind conștienți de faptul că Dumnezeu este Cel Care ne dă din cer ploi și timpuri roditoare (Fapte 14, 17), facem apel la înmulțirea rugăciunii și ajutorarea celor aflați în nevoi în perioada aceasta de încercare”, mai transmitt cei de la Patriarhie. 

 

Subiecte în articol: rugaciune ploaie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri