Jurnalul.ro Sport Sporturi Patricia Ţig, calificată în sferturile turneului de la Seul

Patricia Ţig, calificată în sferturile turneului de la Seul

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig (22 ani) s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-4 de belgianca Kirsten Flipkens, a şasea favorită.

Ţig (135 WTA) s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră şi 33 de minute şi în care a comis 9 duble greşeli. Flipkens (30 ani, 58 WTA) a salvat o minge de 2-5 în setul al doilea, iar apoi a restabilit egalitatea, 4-4, Ţig a reuşit un nou break (5-4), iar apoi românca a salvat o minge de 5-5, încheind apoi conturile (6-4).

Patricia Ţig şi-a asigurat un cec de 5.900 dolari şi 60 de puncte WTA, urmând să joace în turul al treilea cu învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa/N. 4) şi Sara Sorribes Tormo (Spania).

Ţig este a doua reprezentantă a ţării noastre care accede în sferturi, după Monica Niculescu (N. 5), care a dispus joi de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), cu 6-2, 6-2. În sferturi, Niculescu o va înfrunta pe învingătoarea dintre Irina Begu, principala favorită şi deţinătoarea titlului, şi Jana Cepelova (Slovacia).

Tot joi va avea loc meciul dintre perechile Patricia Ţig (România)/Tamira Paszek (Austria) - Kirsten Flipkens (Belgia)/Johanna Larsson (Suedia/N. 2), în sferturile probei de dublu. www.agerpres.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri