Într-o lume în care vorbim tot mai neîngrijit, noi încercăm să recuperăm buna-cuviinţă faţă de cuvântul scris şi rostit. Pentru că felul în care vorbim ne recomandă sau ne descalifică în societate.
Aflăm împreună care sunt cele mai frecvente greşeli de gramatică şi cum le putem evita. Vorbim despre cuvinte vechi şi cuvinte la modă, despre expresii pe care le folosim, dar nu ştim exact ce înseamnă, despre cuvinte argotice şi formule elegante, despre clişee şi vorbe de duh.
Pe cuvânt este o promisiune. Să nu ignori gramatica şi regulile, să-ţi cântăreşti cuvintele şi să le înşiri cu folos, pentru că vorbele tale te definesc. Eşti aşa cum vorbeşti.
Ana Iorga este doctor în lingvistică al Universităţii din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române. A studiat Literele la Universitatea din Bucureşti, a absolvit masteratul de Studii avansate în lingvistică (2010), iar în timpul masteratului şi al doctoratului a studiat şi în Franţa, la Universităţile Paris XIII şi Paris VIII. A predat cursuri de limba română pentru studenţii străini, la Universitatea din Bucureşti.
În perioada 2009-2012, a participat la mai multe proiecte ale CNA, în care a fost urmărită calitatea limbii române vorbite şi scrise la posturile de radio şi de televiziune din România.
În 2015, a primit Premiul Academiei Române pentru contribuţia la cartea The Grammar of Romanian, realizată de o echipă de lingvişti români şi apărută, în 2013, la Oxford University Press.
Din 2011 este şi reporter de televiziune.