Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Pensii greșite după recalculare. Precizările ministrului Muncii: „Nu pierd banii"

Pensii greșite după recalculare. Precizările ministrului Muncii: „Nu pierd banii"

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut referire la o pensionară din Capitală care a primit un talon cu pensia veche.

Femeia acuză că seniorii sunt umiliți, puși pe drumuri de autortăți pentru a-și cere drepturilor iar când solicită clarificări primesc răspunsuri diferite. 

Ministrul Muncii spune că a analizat cu atenţie cazul pensionarei şi, dacă lucrurile au stat aşa, ar vrea să o sune să îi ceară personal scuze. În privința colegilor de la casele teritoriale de pensii care nu i-au oferit pensionarei un răspuns clar, demnitarul a spus că acest lucru este inacceptabil şi a făcut apel la calm şi atenţie pentru ca românii să simtă profesionalism şi respect. 

Citiți și Recalcularea pensiilor. Simona Bucura Oprescu explică de ce nu se ține cont de vechimea în muncă

„Cred că am urmărit situaţia doamnei de 20 de ori. M-am uitat foarte atent. Mi-aş dori, dacă aș putea eu însămi să am contactul doamnei, să o sun şi să vorbesc cu dânsa şi să îmi cer scuze, dacă lucrurile au stat aşa cum le descrie.

Dar reținem două lucruri de aici: faptul că pensia doamnei a crescut, şi cel al doilea lucru pe care eu l-am reţinut şi l-am discutat deja cu colegii de la casele de pensii, şi le-am spus că este inacceptabil că doamna susţine că de la doi colegi (de la casa de pensii), a primit două răspunsuri diferite. Aici este evident că va trebui să fim mai atenți. Întradevăr volumul de muncă în această perioadă a fost foarte mare. 

Nu vreau să pară că le ţin partea colegilor de la Casele de Pensii, dar au muncit mult. Mulţi dintre noi poate, din cauza volumului foarte mare, nu mai suntem la fel de calmi şi la fel de atenți. 

Dar trebuie să ne mobilizăm să fim calmi şi atenți, astfel încât să avem pensionari care şi când merg la Casa de Pensii să simtă că discută cu profesioniști şi sunt respectați", a spus Simona Bucure Oprescu, ministrul Muncii. 

Citiți și Pensii mai mici după deciziile de recalculare. Ce spune Casa Națională de Pensii

De asemenea, ministrul a comentat şi cazul unei pensionare din Piteşti, Argeş, care, deşi a primit decizia de recalculare, a primit în schimb pensia de urmaș aferentă dintr-un talon vechi. Astfel potrivit datelor, femeia a primit mai puţin cu 839 de lei, de la 2.071 de lei , la 1.232.

„Eu de aici reţin următorul lucru. Unu: cuantumul pensiei acestei persoane a crescut. Doi: dacă s-a greșit Casa Naţională de Pensii trebuie să explice asta. Tei: doamna în cauză nu pierde niciun ban, fiindcă banii îi va primi pentru drepturile sale începând cu 1 septembrie", a spus Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri