Jurnalul.ro Ştiri Locale Abateri într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea. Saltele murdare, așternuturi rupte, alimente expirate

Abateri într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea. Saltele murdare, așternuturi rupte, alimente expirate

de Redacția Jurnalul    |   

Saltele murdare, așternuturi rupte, alimente expirate, animale de companie în bucătărie, preparate culinare puse direct pe jos și multe alte abateri a găsit ANPC într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea. Carnea de porc ar fi provenit de la o fermă din apropiere, unde porcii mureau pe capete.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că a făcut, luni, un control la o pensiune din Râmnicu Vâlcea.

Controlul a venit după o sesizare primită de președintele instituției, Horia Constantinescu, de la un consumator. În text, acesta atrăgea atenția asupra unor situații aflate în afara legii, pe care le-a întâlnit la locația menționată și care se refereau la aceasta ca fiind ”un focar de infecție … Se vinde carne din porc mort, apoi înjunghiat!! Patronul are o fermă la Galicea, lângă Vâlcea, unde îi mor porci pe capete!!!”, se arăta în mesaj.

Horia Constantinescu l-a informat telefonic pe omologul său aflat la conducerea ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, asupra aspectelor sesizate, pentru a evita pierderea de timp generată de schimbul de înscrisuri oficiale între instituții. Drept urmare, o echipă de control a ANSVSA a mers și ea la control.

Comisarii ANPC au identificat o serie de nereguli și au dat amenzi de 19.000 lei, au oprit definitiv de la utilizare produse fără elemente de identificare și caracterizare, expirate și cu modificari organoleptice, au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru două două camere de cazare verificate, singurele libere, la momentul controlului, și au propus închiderea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

Abaterile constatate au fost:

Zona de alimentație publică

- utilizarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită sau fără elemente de identificare
- folosirea unui bloc alimentar neigienizat,
- utilizarea unor ustensile de bucătărie neconforme (cuțite cu nituri, tocătoare depreciate, recipiente din plastic)
- lipsa graficului de înlocuire a uleiului din friteuză,
- lipsa graficului de evidență a temperaturii pentru agregatele frigorifice
- lipsa verificării metrologice a cântarului
- lipsa informațiilor privind declarația nutriționala și aditivii alimentari utilizați la preparate, în lista meniu
- prezenta animalelor de companie în bucătărie
- depozitarea preparatele culinare direct pe pavement
- existența, în anexa locației, în aceeași curte, a unei cantități de cca 500 kg de carne de porc neprelucrată destinată, conform declarațiilor administratorului, consumului propriu. Comisia ANSVSA a dispus sigilarea cantității și a prelevat probe pentru analiză.

 

 

Cazare

- folosirea unor saltele pătate, neigenizate, cu fire de păr
- folosirea unor așternuturi rupte și pătate
- lipsa protecției suplimentară pentru saltele și a burdufului suplimentar pentru perne
- lipsa covorașelor antiderapante în băi,
- folosirea unor coșuri de gunoi fără capac de protecție,
- funcționarea în condiții igienico-sanitare precare: pavimente neigenizate, atât în camera, cât și în băile de deservire, folosirea unor calorifere cu pete și urme de vopsea
- utilizarea unor canapele și paturi suplimentare cu urme de pete și reziduuri alimentare.

 

Subiecte în articol: pensiune ANPC
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri