Jurnalul.ro Ştiri Educatie Performanță în educația artistică: Natalia Veronica Bica, finalistă a campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Performanță în educația artistică: Natalia Veronica Bica, finalistă a campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

de Redacția Jurnalul    |   

Natalia Veronica Bica, profesor de educație artistică de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, este cunoscută pentru pasiunea sa profundă pentru artă și educație, dedicându-și viața cultivării creativității în rândul elevilor săi.

Cu 17 ani de experiență în învățământ, Natalia Veronica Bica a creat un mediu educațional unde fiecare elev este încurajat să-și exprime creativitatea. În parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara, a coordonat programul cultural EEA 691 „Culture along the water”, finalizat cu o expoziție și publicarea volumului „Patrimoniu Cultural Urban”. Performanțele în educație au adus-o în campania națională „Liga Profesorilor Excepționali” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Până pe 18 iulie, profesorii pot fi votați pe platforma vot.fundatiadanvoiculescu.ro

Profesoara Bica nu doar predă, ci și inspiră. A organizat și participat la schimburi de experiență, proiecte interșcolare, expoziții și vernisaje, creând oportunități pentru elevi de a-și dezvolta abilitățile artistice. Lucrările sale au fost expuse în expoziții personale și de grup atât în țară, cât și în străinătate, la evenimente prestigioase precum Bienala Internațională de Gravură Mică și Sardines Festas Lisabona.

Pentru Natalia Veronica Bica, relația profesor-elev este esențială. Profesoara își dorește ca educația artistică să fie mai deschisă și mai puțin formală, promovând un raport de prietenie între profesori și elevi.

Atâta timp cât te înțelegi cu elevii, aceștia vor încerca să se adapteze, chiar dacă nu este neapărat materia lor preferată. Pasiunea ta devine o oglindă a sufletului lor,” explică ea.

Natalia Veronica Bica este finalistă în campania „Liga Profesorilor Excepționali”, nu doar pentru eforturile sale, ci și pentru că este un model inspirațional pentru cadrele didactice din întreaga țară. Demonstrează că, prin pasiune, inovație și implicare, orice obstacol poate fi depășit. Puteți susține profesoara și pe ceilalți finaliști votând pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro până pe 18 iulie.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri