Jurnalul.ro Auto Pericol de moarte: Autoutilitară prezentată la RAR, cu sistem de frânare prins cu „șoricei” de plastic!

Pericol de moarte: Autoutilitară prezentată la RAR, cu sistem de frânare prins cu „șoricei” de plastic!

Inspectorii RAR Timiș au descoperit la o autoutilitară din 2015, adusă din Austria, un etrier demontat de pe fuzetă și prins cu „șoricei” de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucată de lemn. Etrierul este piesa care formează forța de frânare și controlează plăcuțele. Scopul acestuia este să încetinească mașina prin presiunea pusă asupra discurilor de frână. „Șocul pe care l-a avut proprietarul, ne face să credem că omul a fost un cumpărător de bună-credință”, susțin reprezentanții RAR.

„Imagini cu puternic impact emotional! Atragem frecvent atenția asupra importanței verificării amănunțite a autovehiculelor utilizate, înainte de achiziționare, pentru că anul fabricației sau proveniența nu pot garanta starea tehnică! Să vă explicăm ce vedeți în fotografii: un etrier demontat de pe fuzetă și prins cu < șoricei. de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucată de lemn pentru a nu ieși complet din locașul lui și a duce la pierderea lichidului de frână. Eficiența la frânare a roții respective? Zero... Viața conducătorului auto? Pusă serios în pericol”, potrivit unei postări de pe pagina RAR de Facebook.

Potrivit sursei citate, la RAR Timiș a fost adus, pentru eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV), un Renault Master fabricat în 2015.

„Noul proprietar l-a cumpărat personal din Austria, iar șocul pe care l-a avut când colegii noștri i-au prezentat ce au descoperit ne face să credem că omul a fost un cumpărător de bună-credință. Ne-a spus că a ajuns noaptea la întâlnirea cu vânzătorul, a inspectat vizual mașina și a decis să o cumpere. Acest autovehicul a fost respins la RAR Timiș, nu a primit CIV și nu va primi documentul până când nu va fi readus în condiții tehnice optime. Ne bucurăm că noul proprietar s-a prezentat la RAR înainte de a circula cu autoutilitara încărcată cu marfă și nu vrem să ne gândim la ce s-ar fi putut întâmpla în cazul unei frânări de urgență. Nu vă puneți viața în pericol”, mai arată reprezentanții Registrului Auto Român.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri